Politsei hoiatab kutsumata külaliste eest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu kriminaaltalitus palub inimestelt hoolikust ja ettevaatlikkust, et korteritel-majadel uksed lukus oleks – sagenenud on teated sündmuste kohta, kus kurjategijad on vargil käinud lukustamata uste kaudu.

Kindlasti palub politsei inimestel lukustada elamute uksed öösiti, sest kui inimesed magavad ja uksed-aknad on avatud, on vargal vägagi lihtne segamatult toimetada.

Pärnu kriminaaltalituse juhtivuurija Kaire Kontsa sõnutsi tuleks uksed lukus hoida päevaselgi ajal. Samuti on kindlasti vaja lukustada kõrvahooned ja koduhoovis parkivad sõidukid. „Sageli peibutab inimesi mõte, et koduhoovis ju midagi ei juhtu ja nii jäetaksegi lahti autouksed-aknad ja sõidukisse rahakott ning väärtuslikud esemed. Sellisest hooletusest kurjategijad just kasu lõikavadki,“ ütles Konts.

Politsei palub teada anda inimestest, kes põhjuseta majade ümbruses või trepikodades liiguvad. „Sageli piisab vaid sellestki, et võõralt küsida tema sealviibimise põhjust. Kui tõesti asja pärast, siis ta ütleb seda. Kui tuldi aga vargatööks eelluuret tegema, lahkutakse kiiruga, sest selgeks saab, et tegevust on märgatud ja naabrivalve toimib. Kui ise võõraga rääkima ei juleta minna, tasub kahtluse korral alati pöörduda politsei poole,“ õpetas Konts.

Lukustamata ustest sisenemise kõrval on politseile silma jäänud teinegi suundumus – kiputakse usaldama juhututtavaid, kellel oma majapidamises ööbida lastakse. Eelmisel õhtul koos pidutsedes ei taibata sageli värske tuttava nime küsida või ei mäletata seda hommikul. Ja kui uus „hea sõber“ on hommikuks rahakoti ja mõne muu väärtuslikuma esemega kadunud, ei teata isegi, keda süüdistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles