Galerii: jää- ja lumepidu on algamas

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääkinos linastub festivali ajal Arktika filmide programm.
Jääkinos linastub festivali ajal Arktika filmide programm. Foto: Ants Liigus

Et Pärnu jääfestivali alguseni jääb kaks päeva, on kesklinna sadama kaile kerkinud lumelinn peaaegu valmis.

„Siin on niimoodi, et ta saab valmis siis, kui aeg otsa lõpeb: teha on veel nii kuradima palju,” muigas Üllar Kallau, mees, kes on olnud festivali õnnestumiseks seotud töödega rakkes lumelinna rajamise esimesest hetkest alates.

Pärnu jääfestivali peakorraldaja Piret Hallik-Sass oli siiski seda meelt, et naljad naljadeks, arvestatav osa plaanitust on ometigi juba teoks tehtud ja sellega, mis veel laokil, jõutakse laupäevaks ilmtingimata ühele poole.

Kui just ilm, mis on korraldajaid viimastel päevadel niigi soojakraadidega kiusanud, päris sulale ei pööra.

„Täna (kolmapäeval – U. H.) kütame esimese sauna, vaatame, kuidas ta töötab, infrapunasaunale paneme elektri taha, tuubimäe saime eile valmis,” tõdes Hallik-Sass. „Varsti tuleb „Ringvaade”, nad tahavad sauna omal nahal järele proovida.”

Tõmmates paralleele Vallikääru, kus asus läinud aasta jääfestivali peaala, ja nüüdse asukoha, sadama vahel, leidis peo peakorraldaja, et tänavune paik on igati etem.

„Siinne koht on palju parem,” väitis Hallik-Sass. „Esiteks on siin väga korralik elekter ja teiseks on ruumi rohkem.”

Avarust ongi festivalile tarvis, sest juba üksi talvespaa koos selles ja selle ümbruses paiknevate saunadega hõlmab suure territooriumi.

Ent spaa ja saunade kõrval on festivalialal veel jääkino, tuubimägi, ronimissein, jäähokiväljak, kelgurajad, jäärestoran, piknikuala ja mis kõik veel.

„Arvan, et see on niisugune ajaveetmiskoht, kus kõik on oluline ja peamine on see, et sul on hulk aega perega midagi teha,” ei soostunud jääpeo peakorraldaja ühtegi pakutavat atraktsiooni teistest kõrgemale seadma.

„Kogu selle kompleksi eesmärk on selles, et inimesel oleks põhjust oma pere jaoks aega võtta ja tulla oma lastega, miks mitte ka vanaisa-vanaemaga ja ennast siin mõnusalt tunda,” lisas Hallik-Sass.

Eks see tulemise idee on olnud algusest saati nüüd juba mitmendat aastat järjest toimuva jääfestivali korraldamise peapõhjusi.

Sest, nagu märkis jääfestivali peakorraldaja Piret Hallik-Sass, on korraldajate eesmärk olnud nüüd ja varemgi kummutada tõdemus, et suvepealinnas pole talvel midagi tarka teha.

On ikka küll. Jääfestivalil ja lausa üheksa päeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles