Pärnu sai taas lennuühenduse Stockholmiga

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pool tundi pärast maandumist lendas Estonian Airi Saab 340 tagasi Stockholmi.
Pool tundi pärast maandumist lendas Estonian Airi Saab 340 tagasi Stockholmi. Foto: Ants Liigus

Täna pärastlõunal maandus Pärnu lennuväljal Stockholmist startinud Estonian Airi lennuk Saab 340, mis tõi suvepealinna esimesed 17 peamiselt rootsi keelt kõnelevat õhureisijat. Pool tundi hiljem lendas Pärnust Rootsi pealinna suunas 6 inimest.


„Kui kasutame sõjalisi termineid, on Pärnu ära võetud,“ ütles Estonian Airi president Andrus Aljas Pärnu lennujaamas lennukit vastu võttes. Peale Pärnu ja Tallinna lendab Estonian Air Kuressaarest, järgmise sihtpunktina plaanitakse Tartut.



Eelmisel suvel sõitis kord nädalas Pärnu ja Stockolmi vahel Rootsi firma Skyways. Tänavu sõidutab reisijaid 33kohaline Estonian Airi Saab 340, mis lendab kaks korda nädalas: neljapäeviti ja pühapäeviti. Hooaeg lõpeb augustis.



Tervise Paradiisi ja Strandi näol on Estonian Airil partnerid, seega riskid on jagatud. „Teeme nendega väga head koostööd. Päris üksi me seda riski praeguses majandusseisus ei oleks julgenud võtta,“ sõnas Aljas.



„Seda ei maksa loota, et Pärnusse lähiaastatel veel  Estonian Airi lisalennuliine oodata oleks, sest Stockholm on väga hea edasilennu võimalusega lennujaam ning 50 000 elanikuga linnale oleks see liiga suur privileeg, kui linnal oleks rahvusvaheline lennujaam,“ ütles Aljas. Estonian Air soovib promoda oma lennuliini ka Pärnu inimeste hulgas, et nad saaksid seda kasutada kui edasilennuvõimalust kuhu iganes maailmas.



Aljas avaldas rahulolu esimeste reiside piletimüügiga, mis on läinud hästi. „Praegu on spaaturiste lennukis enamik. Aga arvame, et ka Pärnu inimene leiab sinna tee,“ sõnas Aljas.



Sanatooriumi Tervis juhatuse liikme Jaan Ratniku sõnutsi on tänavuse lennuhooaja algus läinud kergemalt kui eelmisel aastal ja müük on sujunud natuke paremini. Maikuu täitumust võib julgelt kinnitada heaks ning broneeringuid on juunis ja juuliski. „Selliseid projekte tuleb vaadata mitte ühe-kahe aasta lõikes, vaid neli-viis-kuus aastat on sellise projekti mastaap,“ sõnas Ratnik.



Lennuühenduse jätkumine Pärnu lennuväljalt järgnevatel aastatel on seatud kahtluse alla. Aljase sõnutsi on järgmise aasta suhtes tulevik tume, sest Pärnu lennuvälja rekonstrueerimisraha pole praeguse seisuga ette nähtud. „Küll on meie hinnangul suvel siin väga hea potentsiaal,“ ütles lennufirma president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles