Jääfestivalile lükati hoog sisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimehe võiskond valmistas lumest ajalehe esikülje, mille taustal saab iga soovija end pildistada.
Pärnu Postimehe võiskond valmistas lumest ajalehe esikülje, mille taustal saab iga soovija end pildistada. Foto: Urmas Luik

Laupäeval algas Pärnus üheksapäevane jääfestival võimsa jää- ja tuleetendusega, pühapäev pakkus juba hulganisti talviseid tegevusi nii suurtele kui väikestele.

Avaetendusel osalesid uisutajad, tantsijad ja flygrossing’u artistid ning taevasse lendas ilutulestik. Lühikest versiooni avaetendusest näeb sadamakail asuval uisuväljakul igal festivaliõhtul.

Pühapäeval jagus festivalil tegevusi seinast seina. Üks võimalus ise kaasa lüüa oli kindlasti lumelinna ehitamine. Kokku valmis 14 põnevat lumeskulptuuri, mille eest seisis hea paarsada kellude, labidate, saagide ja ämbritega varustatud entusiastlikku ehitajat.

Et Pärnu kuurort tähistab tänavu 175. aastapäeva, oli lumelinna teemaks “Tervitus kuurordile”.

Lumeehitisi hinnanud žürii valis parimaks Tootsi koolilaste ehitatud vannimõnusid nautiva daami.

Teise ja kolmanda koha vahel käis tihe rebimine Tõstamaa ja Tahkuranna ehitusmaleva vahel. Mõlemad kollektiivid tahusid lumest välja paadi, millega saab kuurorti tervitama sõuda. Žürii andis teise koha Tõstamaale ja kolmanda Tahkuranna valla võistkonnale.

Teisedki lumeskulptuurid, mis esikolmikusse ei mahtunud, olid põnevad. Pärnu jääfestivali korraldaja Anneli Lepa sõnade järgi olid tänavu lumelinna ehitama tulnud võistkondadel väga hästi läbi mõeldud ja kavandatud ideed, mille vormistamisega saadi kenasti hakkama. “Iga aastaga lähevad tööd aina paremaks,” kiitis ta.

Samuti olid nädalavahetusel festivaliplatsil ametis jääskulptuuride valmistajad. Säravpuhtast jääst tahusid jõeteemalisi skulptuure kunstnikud Mongooliast, Norrast, Lätist ja Eestist.

Lastele pakkusid lusti liumäed, tuubisõit ja tritsutamine liuplatsil. Kõige selle kõrval sai hinge tõmmata jääkinos Lotte filme vaadates. Punapõskselt õhetavaid ja innukaid tegutsejaid jagus kogu festivalialale.

Pühapäeval toimus kaks kalapüügivõistlust. Kuni 12aastased kalamehed said oma tehnikat lihvida vallikraavi jääl, täiskasvanud mehed ja naised panid oma oskused proovile jõejääl.

Festivali peakorraldaja Piret Hallik-Sass märkis, et ilma tõttu tuli paraku hokivõistlus viia üle Lastestaadionile. „Meie festival sõltub paratamatult ilmast. Sinna pole midagi parata,“ nentis ta.

Samas rõõmustas Hallik-Sass, et nädalavahetusel külastas pärnakate kõrval festivali hulganisti tulijaid mujalt Eestist ja välismaalt. Ajakirjanikke oli jääfestivali uudistamas näiteks sellistest maadest nagu Portugal ja Hispaania, aga ka lähinaabrid Lätist ja Soomest.

Pärnu jääfestivali eesmärk ongi meelitada Pärnusse talvisel ajal rahvast ja festivali korraldajate tahavad sellest kujundada siinse piirkonna suurima talvefestivali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles