Piltuudis: Pärnuski käib usin löökaukude lappimine

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu tänavatelgi käib löökaukude lappimine.
Pärnu tänavatelgi käib löökaukude lappimine. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Nagu mujalgi Eestis käib Pärnu tänavatelgi igakevadine teedesse tekkinud löökaukude lappimine.

Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna teede peaspetsialisti Jaak Kanniste sõnutsi on Pärnu tänavad võrreldes paljukirutud pealinna omadega väga hea seisus ja tänavune talv pole teinud teedele rohkem kurja kui varasematel aastatel.

„Tallinnas on teed täiesti käest lastud,“ arvas Kanniste. “Pärnu teed on võrreldes sellega üldiselt heas korras.“

Teedespetsialist tunnistas, et teede lagunemise ja löökaukude tekkimiseta ei pääse meie kliimas  ükski linn. „Tänavune talv on ses suhtes kehv olnud, et soe ja külm on palju vaheldunud ning vesi pääseb asfaldi pragudesse, kus ta külmudes selle laiali lükkab,“ seletas ta.

Kanniste sõnade kohaselt on suurem löökaukude remont Pärnus ette võetud Savi ja Mai tänaval ning Tammiste teel, aga tööd jätkub mujalgi.

Teedespetsialisti jutu järgi paigatakse löökauke külma asfaldi ja sähveriga. „Tööd saab teha ainult plusskraadidega, sest muidu ei saa auke täidise jaoks puhtaks ja sähveri pihustid ummistuvad, “ selgitas Kanniste. „Nii kaua kui sooja ilma on, tuleb seda ära kasutada.“

Kanniste sõnutsi püsib talvine asfalt paigatud kohas küllaltki hästi. „Kui mullu mõtlesime, et külm asfalt tuleb kevadeks välja, siis mõnes kohas püsis talvine asfalt veel terve suvegi,“ märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles