IRLi Pärnu linnapeakandidaat on Eerik-Niiles Kross

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eerik-Niiles Kross.
Eerik-Niiles Kross. Foto: Urmas Luik

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Pärnu üldkogu valis sügisel toimuvate linnavolikogu valimiste esinumbriks ja linnapeakandidaadiks Eerik-Niiles Krossi, keda toetas 2011. aasta riigikogu valimistel 3579 pärnumaalast.

Tookord kandideeris Kross roheliste nimekirjas, 2011. aasta lõpus liitus ta IRLiga. Kross on Eesti iseseisvusliikumises aktiivselt tegev olnud juba kaheksakümnendatest aastatest, 1988. aasta Tartu muinsuskaitsepäevadel oli ta üks sinimustvalge lipu väljatoojatest.

IRLi Pärnu linnaorganisatsioon kaalus linnapeakandidaatide vahel pikalt, Krossi peamiseks konkurendiks oli Pärnu abilinnapea Meelis Kukk. Üldkogul Kukk Krossi vastu ei kandideerinud ja Krossi eelistas nelja kandidaadi seast kolmveerand üldkogust osavõtnutest.

Peale valimisnimekirja esinumbri valis IRLi Pärnu linnaorganisatsioon uue juhatuse ja kinnitas valimisprogrammi põhiteesid. Juhatuse esimeheks valiti Meelis Kukk ja liikmeteks Liina Hansen, Ago Kalmer, Marika Laidna,  Andres Metsoja, Krista Nõmm, Peeter Prisk, Erik Reinhold ja Priit Sutt.

„Meie eesmärgiks on saada volikogus kümme või enam kohta,“ ütles juhatuse liige Peeter Prisk. „Üritame peatada Pärnust väljarände ja luua siin rohkem töökohti.“

Valimisplatvormi avaldab IRLi Pärnu linnaosakond suve lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles