Pea veerandsada Pärnu linna kohvikut ja restorani on koondunud ühise egiidi alla ning töötanud välja spetsiaalse kuurordimenüü ja nimetavad end tänavusel juubeliaastal kuurordikohvikuks. Pärnus tähistatakse tänavu kuurordi 175 aasta juubelit.
Pärnu kuurordikohvikud tähistatakse kuurordilogoga
Kuurordikohvikud pakuvad välja vähemalt ühe temaatilise menüü, mis on eristatav kuurordilogo tähistusega. Menüüdes on Pärnu kuurordi „hõngu“ ja inspiratsioonina kasutatakse aegade taguseid menüüsid, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas.
Kuna kuurort seostub tervisevete ja tervislike eluviisidega, eelistatakse roogade valmistamisel värsket ja kohalikku toorainet ning tervisliku toitumise üldisi põhimõtteid.
„Läbi aegade on toitumine olnud üheks tervisliku eluviisi tugitalaks. Pärnusse tervist turgutama tulnud supelsakstele pakuti parimaid palasid ja nende tervislikkuses ei kahtle tänapäevalgi keegi,“ sõnas personaaltreener ja toitumisnõustaja Jaana Junson.
„Esimese Eesti Vabariigi ajal olid toidulaual ja menüüs olulisel kohal kala ja kalatooted. Just kalas sisalduv Omega-3 rasvhape aitavad ära hoida südame- ja südameveresoonkonna haigusi,“ selgitas Junson. „Nii näiteks võis Rannahotelli menüüst 1930. aastatel leida salatit vähjakaeltest, vähja püreesuppi, nii suitsutatud kui marineeritud angerjat kui ka heeringat,“ lisas ta.
Kuurordikohviku tunned ära kuurordilogo järgi.