Hobusekasvatajad kohtuvad Pärnumaal

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobused. Foto on illustreeriv.
Hobused. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kolmapäeval algab Pärnumaal Audru ja Tõstamaa valla piiril asuvas Kõpu külas Maria talus Eesti hobusekasvatajate seltsi (EHS) kevadseminar.

Talu peremehe Enn Ranna sõnutsi korraldatakse seminar selleks, et populariseerida hobuseid, tutvustada ratsaturismi mitmesuguseid võimalusi. "Tahame, et inimesed suhtleksid omavahel, tahame, et talu- ja ühtlasi ratsaturismgi omandaks järjest suuremat populaarsust," rääkis Rand.

Kauaaegne EHS liige Rand märkis, et tänapäeval turismitalu omanikuna näeb ta sageli, et kuigi inimestel on võimalus puhkepaketti omades ratsutamiseks, siis seda ei tehta: "On kadumas ratsutamiskultuur. Meie inimesed ei oska enam ratsutada. Eks see seminar olegi selleks, et turismitaludes seda oskust ja võimalusi laiemalt propageeritaks."

Peale turisminduse tutvustamise on seminaril mitmeid esinejaid. Nii teevad ettekande Eesti maaülikoolist Haldja Viinalass ja Krista Rooni, hobuste haigustest ja nende ennetamistest räägib Tiit Siiboja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles