Lapsi kutsutakse teatrit tegema

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval toimub Pärnus Punase torni hoovis heategevusüritus “Steni muinasjutupäev”.
Laupäeval toimub Pärnus Punase torni hoovis heategevusüritus “Steni muinasjutupäev”.

Sel laupäeval, 23. mail 11-15 toimub Pärnus Punase torni hoovis heategevusüritus “Steni muinasjutupäev”.


Üritus on tasuta. See on mõeldud lastega peredele, eelkõige lastele endile. Eesmärk on tekitada huvi muinasjuttude ja nende lavastamise vastu ning arendada laste loovust käelise tegevuse kaudu.



Juba 17 aastat korraldavad Anna ja Ants Roos muinasjutuvõistluse oma


varalahkunud poja Steni mälestuseks. See on populaarseim konkurss 10-15aastaste muinasjutuvestjate seas. Kohale tuleb Ants Roos abikaasaga, nad tutvustavad Steni muinasjutte. Lapsed osalevad tasuta töötubades, kus valmistatakse lavastuse tarbeks käepärastest vahenditest nukke.



Üles pannakse lava Tiina Tõnismäe näpunäidete järgi ja seda saab vastavalt teemale muuta. Rein Laose teatristuudio lapsed aitavad oma nuku valmistanud lastel lavastada ja esitada Steni muinasjuttude ainetel lühilugusid.



Omandatakse teadmisi ja kogemusi nukkude valmistamisest, lavastamisest ning saadakse esinemiskogemus. Kõik teatritükid filmitakse ja kel soovi, saab soetada endale video.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles