Nurmenuku talus vedrutati ja künti hobustega

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval tutvustati Pärnumaal Sauga vallas Kiisa külas Nurmenuku talus koolitusena vanu põllutöövõtteid, hobustega vedrutati ja künti üles hea hulk uudismaad kartulipõllu tarvis.

Üks koolitajatest, kuuekordne Eesti meister sõidu- ja veokatsetes Peeter Nurmik selgitas, et tema jaoks pole põlluharimises hobustega midagi uut, sedavõrd rohkem tegigi talle rõõmu seik, et paarkümmend huvilist tundsid selle vastu suurt huvi. "Kodukandis Järvamaal käin ikka hobusega kündmas, teen seda tööd naabritelegi. Aga praegu teen seda vähem, vanadus hakkab peale tulema," ütles Nurmik.

Hobusemees kiitis koolitusel osalenud Eesti hobusekasvatajate seltsi tõuraamatusse kuuluvaid Eesti raskeveohobuseidki: "Kuningas ja Kaimar said põllutöödel hea hoo sisse. Nad pole põllutööd teinud, kuid paar sellist päeva veel ja neist saaks asjalikud taluhobused."

Nurmenuku talu perenaine Viktoria Kaasik jäi õppepäevaga samuti väga rahule. "Oli tore, et kõik kohaletulnud said järele katsuda, mis tunde see hobusega töötamine annab. Ise olen praegu, ürituse lõppedes küll täitsa võhmal," muljetas Kaasik.

Kaasikule tegi erilist rõõmu see, et tema hobused said töödega hästi hakkama: "Alguses olin küll veidi hirmul, et kes ja kus. Kartsin, et Kuningas, see meie ilueedi, ei saa hakkama. Kuidas Kaimar omadega välja tuleb, seda ei osanud üldse ette kujutada. Kuid lõppkokkuvõtteks käisid mõlemad hobused vagude vahel nagu baleriinid."    

Kaasik lubas sedagi, et selliseid ettevõtmisi hakatakse Nurmenuku talus korraldama edaspidigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles