Soomaa rahvuspark osaleb avastamata aarete konkursil

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomaa maastikku ilmestavad kullerkupud. Foto on illustreeriv.
Soomaa maastikku ilmestavad kullerkupud. Foto on illustreeriv. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

EASi turismiarenduskeskuse eestvõttel korraldatakse homme Tallinnas Pirita Lillepaviljonis loodusturismi teemaline avastamata aarete päev, mille kulminatsioonina teeb žürii teatavaks ka tänavuse konkursi “Eesti avastamata aarded 2009. Turism ja kaitsealad” võitja.


Parima säästva turismi sihtkoha tiitlile kandideerivad Matsalu rahvuspark, Soomaa rahvuspark ja Vilsandi rahvuspark koos Viidumäe looduskaitsealaga.



Eesti konkursi võitjat esitletakse Euroopa turismifoorumil oktoobris 2009. Võitja saab ka koha ka portaalis

www.visiteurope.com

, mis loob Euroopa tippsihtkohtade võrgustikku.



EASi turismiarenduskeskuse direktori asetäitja Marje Braunbrücki sõnul on kaitsealade esiletõstmiseks mõeldud säästva turismi konkurss olnud väga tasavägine.



“Meie eesmärk on tunnustada sihtkohti, mille väärtuseks on kaitseala. Kõik kolm sel aastal kandideerivat rahvusparki arvestavad oma turismitoodete juures kaitstava piirkonna eripära ja külastajate vajadustega ning kaasavad ühel või teisel moel kohalikke elanikke,” rääkis Braunbrück. “Otsuse langetamine ühe rahvuspargi kasuks on žürii jaoks igal juhul väga raske.”



Tänavusel Eesti konkursil osaleb kolm tugevat ja omanäolist rahvusparki, kes teevad koostööd nii omavalitsuste, ettevõtjate kui kohaliku kogukonnaga. Soomaa rahvuspargi esitas konkursile MTÜ Rohelise Jõemaa Koostöökogu, Matsalu rahvusparki esindab MTÜ Terra Maritima ning Vilsandi rahvusparki koos Viidumäe looduskaitsealaga esindab MTÜ Meremaa.



Kvalifitseerumise tagas madal majutatute ööbimiste arv, mis ei tohtinud ületada Eesti keskmist – 3,46 majutatud ööbimist elaniku kohta.



Konkursi korraldamine on osa rahvusvahelisest projektist EDEN (European Tourist Destinations of Excellence), mille algatas kolme aasta eest Euroopa Komisjon.



EDEN projektiga soovitakse mitmekesistada säästval turismil põhinevaid algatusi nii Euroopa Liidu liikmes- kui kandidaatriikides.



Tänavu osaleb konkursil 22 riiki. Eesti liitus projektiga 2008. aastal ja siinse konkursi võitja Viljandi sai võimaluse esitleda end sügisel Euroopa parimate sihtkohtade tutvustamisel Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles