Pärnu linnavolinike arv ajas Kõo ja Keskerakonna sõnasõtta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavolikogu saalis istub praegu 33 rahvasaadikut.
Pärnu linnavolikogu saalis istub praegu 33 rahvasaadikut. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu volikogu reformierakondlasest esimees Ahti Kõo eitab Pärnu keskerakondlaste väidet, nagu soovitaks ta linnavolikogu liikmete arvu vähendada.


Keskerakonna Pärnu piirkond väljastas neljapäeval pressiteate, mille kohaselt esitas Kõo 3. juunil koalitsiooninõukogule arutamiseks eelnõu, milles nähti ette volikogu liikmete arvu vähendamine 33-lt liikmelt 21-le. Keskerakondlaste teatel põhjendas Kõo volikogu liikmete arvu vähendamist 12 võrra sooviga hoida kokku volikogu ülalpidamiskulusid ja tõsta otsustamisprotsessi kvaliteeti.



Keskerakonna Pärnu piirkonna juhatus tervitas diskussiooni algatamist volikogu suuruse üle.



Juhatuse liige ja keskerakondlaste kanidaat linnavolikogu esimehe kohale Toivo Ninnas leidis erakonna kinnitusel, et volikogu liikmete arvu vähendamine võib küll lisaks kokkuhoiule tähendada ka osalusdemokraatia vähenemist, kuid leidis, et sellist olulist teemat tuleb kindlasti analüüsida ja arutada.



Kõo lükkas keskerakondlaste teate ümber ning kinnitas Pärnu Postimehele, et ei ole sellist ettepanekut koalitsiooninõukogule esitanud.



Kõo sõnul vastab tõele, et ta esitas volikogu istungiks eelnõu, millega kohaliku omavalitsuse korralduse seadusest tulenevalt on vajalik määrata kindlaks järgmise volikogu koosseisu liikmete arv.



"Kuna kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seaduse kohaselt peab olema üle 10 000 elanikuga linnas vähemalt 21 volikogu liiget, oli minu poolt esialgselt koostatud eelnõu, milles tõepoolest kirjas arv "21"," lisas ta. "Sama eelnõu seletuskirjas oli ka põhjendatud, et see tuleneb seadusest, mitte minu isiklikust soovist."



Kõo sõnul leidsid koalitsiooninõukogu koosolekul osalejad üksmeelselt, sealhulgas ka tema, et õigem on jätta eelnõus volikogu liikmete arv üldse märkimata ning sellisena eelnõu volikogu liikmetele ka laiali saadeti.



"Kuna mul puudub informatsioon, kes Pärnu koalitsiooninõukogu lugupeetud liikmetest on võtnud endale palumata minu pressisekretäri ülesanded, pean vajalikuks eeltoodud uudise ümberlükkamist," lisas Kõo ajalehele. "Kohe kindlasti ei kavatse ma käsitletavas küsimuses vastanduda oma erakonnakaaslastele ega koostööpartneritele volikogus, kellest enamik pooldab 33-liikmelise volikogu valimist."



Pärnu keskerakondlaste kommentaari ei ole õnnestunud BNSil saada.



Volikogu liikmete arv peab olema määratud hiljemalt 90. päeval enne kohalike volikogude valimispäeva.



Kohalikud valimised toimuvad 18. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles