Suvi avab Pärnus uusi söögikohti

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Koidula pargi ligidal avatud Pühavaimu Grillis saab voki- ja grilltoite.
Pärnu Koidula pargi ligidal avatud Pühavaimu Grillis saab voki- ja grilltoite. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Paljud suvepealinna ja muudegi suvituskohtade tuntud söögikohad on sooja saabudes lauad-toolid õue toonud ja uusi väliterrasse ehitanud, aga leiab uusi tulijaidki.


Täna õhtul peetakse avamispidu Pühavaimu Grillis. Juba mitu nädalat on möödujate pilke köitnud ja küsimusi tekitanud Pärnu südalinnas Koidula pargi ligidal Pühavaimu tänava tühermaale kerkinud valged telgid. Seal see uus söögikoht asubki.



Kesklinnast randa ja tagasi jalutajate tee ligidal asuv toidukoht pakub esmajoones voki- ja grillroogi. Söögikoha üks omanikest Karl Russmann rääkis, et nad üritavad hoida hinnad mõistlikud ja portsjonid on kindlasti väga suured. “Oleme töötajatele südamele pannud, et ennem asetagu nad ettenähtust natuke rohkem taldrikule,” kinnitas ta.



Tassi kohvi saab 15 ja pool liitrit vaadiõlut 30 krooni eest. Pühavaimu Grill on tööpäeviti avatud öösel kella kolmeni ja nädalavahetusel varahommikul viieni. See südalinna söögikoht ei jää kättesaamatuks neilegi, kes tingimata autoga ukse ette sõitma peavad, nimelt rajatakse kõrvale väike parkla.     



Täna avatakse grilliterrass Reiu puhkekeskuses. Pärnu kesklinnast kuue kilomeetri kaugusel Paikuse vallas Silla külas jõevaatega söögikohas pakutakse muu hulgas grill-liha ja šašlõkki.



Grill-liha ja salati ports maksab 65 krooni, tassi kohvi saab 15-20 ja pool liitrit õlut 20-35 krooni eest, tutvustas söögikoha üks omanikest Iris Kool.



Reiusse sööma sõidu võib ühildada muu meeldivaga, näiteks saab samas ujuda või kanuusid ja paate rentida. Selle kohta uurige www.reiupuhkekeskus.ee. Keskpäeval avatav terrass ootab ilusa ilmaga sööjaid kella 23ni.



Sel nädal taasavati Pärnus Suvituse 7 Sõpruse villa kohvik. Üle 100 aasta vanas punaste tornidega villas pakutakse jooke ja kergemat sööki. Iga päev 12-22 avatud kohvik teenindab külastajaid nii siseruumides kui õues.



Sõpruse juhataja Jaanus Ots rääkis, et esimestel päevadel on palju olnud välisturistidest külastajaid ja kohalikud rannas jalutajadki on kohta avastamas.



Esmajoones hakkabki Sõpruse kohvik püüdma soomlastest puhkajaid, kuna on plaanis korraldada elava muusikaga õhtuid, kuhu kutsutakse Soomest pärit esinejaid.



Nüüdsest ootab iga päev külastajaid Valgerannas asuv Doberani rannamaja. Kell 11 avatav söögikoht hoiab pühapäevast neljapäevani uksed lahti kella 21ni ning reedel ja laupäeval nii kaua, kuni rahvast vähegi jagub. Päevapraadi saab otse mere ääres terrassil süüa 40 krooni eest, kohv maksab 15 ja pool liitrit õlut 35 krooni.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles