Leedu tuletõrjuja jookseb ümber Läänemere

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnule läheneb leedu jooksja. Foto on illustratiivne.
Pärnule läheneb leedu jooksja. Foto on illustratiivne. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Leedu tuletõrjuja Aidas Ardzijauskas jookseb 3500 kilomeetrit ümber Läänemere eesmärgiga populariseerida päästja elukutset, tugevdada Läänemere-riikide päästealast koostööd ja edendada tervislikke eluviise.

Täna hommikul Ikla kaudu Eestisse jõudnud Ardzijauskas läheneb mööda Ikla-Pärnu maanteed suvepealinnale ja siis on teda oodata neljapäeva õhtuks. Mees ootab endaga kaasa jooksma kõiki jooksuhuvilisi.

Piiril tervitasid meest Häädemeeste päästekomando päästjad koos põhiautoga. Samamoodi võetakse Aidas vastu Pärnu linna piiril.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Tringi teatel plaanib Ardzijauskas joosta tänasest kuni esmaspäevani Eestis marsruudil Pärnu-Tallinn-Narva ligikaudu 400 kilomeetrit.

1994. aastast tuletõrjujana leiba teeniv leedulane alustas jooksmisega 1980. aastal ja ta on selle aja jooksul läbinud üle 38 000 kilomeetri. Muuhulgas on ta jooksnud ümber Vatikani, Gibraltari ja Leedu, läbinud 17 täispikka maratoni ning jooksnud 24 tunniga järjest 219 kilomeetrit.

Ardzijauskas alustas jooksuga 1. augustil Klaipedast ja kavatseb 45 päeva jooksul läbida 3500 kilomeetrit ning üheksa riiki. Kogu jooksu vältel kogutakse raha tulekahjudes kannatada saanud perede ja päästes hukkunud päästjate toetuseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles