Eesti Kontserdi järgmiseks juhiks saab Marko Lõhmus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Lõhmus.
Marko Lõhmus. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kultuuriminister Laine Jänes määras Eesti Kontserdi direktori kohusetäitjaks alates 1. septembrist Marko Lõhmuse.


Ministri sõnul on Eesti Kontsert saavutanud oma võimsuse ja haarde Aivar Mäe juhtimisel, selle töö jätkajat on kahtlemata keeruline leida.



"Nii see väljakutse kui praegune aeg laiemalt nõuab tasakaalukaid ja konstruktiivseid juhtimisotsuseid ning ma olen täiesti kindel, et Marko Lõhmus sobib oma varasemate kogemuste ja isiksuseomaduste tõttu sellele kohale väga hästi," lisas minister.



Lõhmus on töötanud viimased kolm aastat kultuuriministeeriumi muusikanõunikuna, enne seda oli ta Pärnu linnaorkestri direktor. Lõhmus on alates 2004. aastast Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias kultuurikorralduse lektor ning alates 2006. aastast kultuurpoliitika dotsent muusika- ja teatriakadeemias.



Lõhmus on lõpetanud Tallinna konservatooriumi koolimuusika eriala ning alates 2002. aastast õpib ta muusika- ja teatriakadeemia kultuurikorralduse magistrantuuris.



Lõhmus on Eesti Kontserdi, Eesti filharmoonia kammerkoori, Pärnu filharmoonia ja Tallinna filharmoonia loomenõukogu liige, samuti kuulub ta Tallinna muusikakeskkooli nõukokku ja on Euroopa Liidu noorteorkestri administratiivkomitee liige.



Eesti Kontserdi direktor Aivar Mäe asub alates 1. septembrist juhtima rahvusooperit Estonia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles