Kosovosse siirduvad sõdurid aitasid koristada Tori kirikut

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatselt Kosovosse rahutagamismissioonile siirduvad kaitseliitlased aitasid Toris Eesti sõjameeste mälestuskirikus koristustöid teha.
Peatselt Kosovosse rahutagamismissioonile siirduvad kaitseliitlased aitasid Toris Eesti sõjameeste mälestuskirikus koristustöid teha. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Peatselt Kosovosse rahutagamismissioonile siirduvad kaitseliitlased aitasid Toris Eesti sõjameeste mälestuskirikus koristustöid teha.


Kahekümne seitsmest liikmest koosneval rühmal sai just läbitud neli kuud kestnud väljaõpe Paldiskis, nüüd otsustati Toris Eesti sõjameeste mälestukirikus hoogtööpäev teha, vahendas "Aktuaalne kaamera".



Mehed vedasid kirikuhoone lähedalt ära vanad tellised ja tegid muid vajalikke töid. Et kirikuümbrus enne võidutule süütamist korda saaks, oli ka Tori vald saatnud inimesed muru niitma ja trimmerdama.



Kaitseliitlastel on aasta kulgenud missiooniks valmistumise tähe all.



"Väljaõpe on meil kestnud 9. veebruarist saadik, mis lõppes siis konteineri pakkimisega ja nüüd me puhkame kuu aega ja suundume kuu aja pärast Taani viimasele väljaõppele Taani pataljoniga, kelle alluvusse me otseselt läheme," rääkis kaitseliidu rühmaülem veebel Marko Miiter.



Pooleaastasel missioonil Kosovos pole meeste ülesanded eriti keerulised, ka puhkusele lubatakse vahepeal.



"Meie ülesanne on seal näidata oma kohalolekut, suhelda kohalike inimestega, vaadata, milline on nende meelsus ja mida nad arvavad oma riigist, mis on neil nüüd ca aasta aega vana. Käime, patrullime, vaatame ja hoiame korda," selgitas Miiter.



Tori kirikusse koristustöid tegema tulid mehed omal initsiatiivil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles