Laulupeotuli tõi Pärnusse simmani, päikese ja vikerkaare

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendatud peotuli jätkas teekonda Saaremaa ja Tallinna poole jahta Ruhnu Karu pardal.
Ühendatud peotuli jätkas teekonda Saaremaa ja Tallinna poole jahta Ruhnu Karu pardal. Foto: Ants Liigus

Laupäeval jõudsid Pärnusse laulu- ja tantsupeotuli, kus need jõel üheks loitsiti ja pärast rahvarohket simmanit Kuressaare poole teele saadeti.


Pärnu jõele Kesklinna silla juurde saabusid tuleteekonnal osalevad ajaloolised puulaevad jahta Ruhnu Karu, viikingilaev Turm, haabjad ja veel suur hulk väiksemaid aluseid, mis sadade kallastel ja sillal seisvate pealtvaatajate rõõmuks tegid jõel auringe. Ruhnu Karul mängis muusikat etnorokkbänd Oort, kallastel elasid kaasa rahvatantsijad ja -lauljad.



Pool päeva sadanud vihm sai tuletulemise tseremooniaks otsa, taandusid isegi ähvardavad äikesepilved. Tuletoojate kohal tõmbus taevas selgeks ja paatide randumise eel joonistus jõe kohale vikerkaar.



Peotule võttis vastu Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika seltsi esindaja Maie Orav. Ligi 400 rahvatantsijast koosnev inimkett kandis tule käest kätte jahtklubisse, kus algasid kontsert ja simman, jalga keerutasid nii tantsijad kui pealtvaatajad.



Päikeseloojangul viidi peotuli taas Ruhnu Karu pardale ning koos Eesti meeste lauluseltsiga jätkus tule teekond Kuressaare suunas. Jahtat saatsid merele paljud suuremad ja väiksemad jahid ning kaldal lehvitav rahvas.



Tänavuse laulu- ja tantsupeo "Üheshingamine" ühine tuli peatub järgmiseks Kuressaares, Haapsalus, Kärdlas ja Lohusalus. 2. juuliks jõuab tuli Tallinnasse Admiraliteedi basseini, kus toimub peo avamine. Tuletulemise teekonna pikkus on üle 900 kilomeetri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles