Pärnu filmifestivali päev algab ümarlauaga

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu filmifestival kutsub ümarlauale.
Pärnu filmifestival kutsub ümarlauale. Foto: Urmas Luik

Pärnu rahvusvahelise filmifestivali tänane päev algab kell 11 Pärnu uue kunsti muuseumis avaliku ümarlauaga teemal  "Inimene ja muutuv loodus", ümarlauda juhib riigikogu keskkonnakomisjoni esimees Mart Jüssi.


Festivali korraldaja Mark Soosaare ütlust mööda murravad filmiloojad ja teadlased päid, kuidas meedia ja filmi abil panna inimesi mõtlema, et igaühest meist sõltub elu jätkumine Maal. Linnarahvas ja huvilised on ümarlauale oodatud.



Ümarlaua järel ehk kell 13 tuleb ekraanile režissöör Lars Edmani tõsielufilm "Mürgine mängumaa", mis halastamatu otsekohesusega riietab lahti Põhja-Rootsis asuva vabriku juhtkonna, kes saatis oma ohtlikud tootmisjäägid teisele poole maakera. Tagajärjeks oli ühe Tšiili linnakese elanike, sealhulgas laste raske haigestumine. Filmi esitlusele saabub autor Lars Edman.  



Kell 15 leiab uue kunsti muuseumis aset viiulivirtuoos Valentina Gontšarova kontsert, seejärel tulevad festivaliekraanile filmid brasiilia muusikast, india poeesiast ja eesti kunstnikust Jaan Toomikust.



Festivali peaekraanile, mis asub Pärnu Vanalinna põhikoolis, ilmub täna hilisõhtul neli filmi eri usunditest. Kell 21.30 algaval ja tublisti üle südaöö kestval seansil näeb ihuliselt ränki patukahetsusi nii ristiusus, islamis, taoismis kui budismis.



Täna leiab aset esimene filmietendus väljaspool Pärnut. Filmitegijad sõidavad õhtul külla Manija saarerahvale ja näitavad sealses saarekeskuses kaunist muusikafilmi "La Paloma ehk igatsuste meloodia".



Järgmisel nädalal jõuab XXIII Pärnu filmifestival oma valikkavaga Lihulasse, Otepääle ja nelja linna Ida-Virumaal.   


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles