Pärnus oleks vaja jalgrattateed omavahel ühendada

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratturid Pärnu linnapildis.
Jalgratturid Pärnu linnapildis. Foto: Urmas Luik

Pärnus on aastatega ehitatud umbes 30 kilomeetrit rattateid ja jalgrattaga sõitmine on suvepealinnas populaarne, probleemiks on aga tihti see, et rattateed pole omavahel ühendatud.


Anu Heinsalu-Diževski on jalgarattal Pärnu tänavaid mõõtnud ligi kolmkümmend aastat ja leiab: kuigi arenguruumi jätkub, on olukord aastatega palju paremaks muutunud, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

"Muidugi valin tänavaid, kus sõidan," rääkis rattur. "Kui nüüd võrrelda - ikkagi on paremaks läinud kõik need üleminekud ja pealesõidud. Ikkagi kalduksin sinna plusspoole peale."

Häid jalgrattateid on Pärnus kokku küll 30 kilomeetri jagu, vajaka jääb aga lõikudest, mis neid omavahel ühendaks.

"Tallinna pooltki sisse tulles Jänesseljast tuleb väga ilus tee linna piirini, siis on tükk maad, kus jalgrattad ja autod segamini sõidavad," nentis Pärnu linna liikluskomisjoni aseesimees Enn Saard. "Siis on jälle sutsuke jalgrattateed, siis jälle uuesti autodega segamini. Tuleks nad kõik ühte viia."

Jalgratas on populaarne liiklusvahend ka turistide seas. Kel seda endal kaasas pole, otsib abi laenutusest, mida juba kaheteistkümnendat suve peab üks perefirma. Sadakonna ratta seas on ühed populaarsemad tandemrattad, mida koju keegi naljalt ostma ei hakka.

"Eestlasi on meil võib-olla üks protsent ja ülejäänud on kõik välisturistid," rääkis firma Tõruke Rattarent juht Raido Tamm.

Liiklusstatistika ütleb, et viimase 12 kuu jooksul on Pärnus ratturitega toimunud seitse õnnetust.

Politsei võiks nii kohalike kui mujalt tulnud jalgratturite liikluskultuuriga  rohkem rahul olla, kui õpitaks jalakäijatele mõeldud teedel ja ülekäiguradadel sadulast maha tulema ning turvavarustust julgemalt kasutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles