Politsei võttis kergliiklejad luubi alla

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Pärnu Postimees / Scanpix

Politsei on asunud senisest jõulisemalt jalakäijatele ja jalgratturitele meelde tuletama, et nemadki peavad liikluseeskirja järgima. Möödunud nädalal vormistati kümnetele Pärnus jalgsi või rattal liigelnuile kas hoiatus või trahvikviitung.


Korravalvurite tähelepanu all oli Jannseni tänava ja Tallinna maantee ristmik. Jalgsi või jalgrattal liikluseeskirja rikkujate tabamiseks tehti seal teisipäeval kaks tundi väldanud politseioperatsioon. Tulemus: kakskümmend liiklusseaduse rikkujat. Ehk keskeltläbi üks patustanu iga kuue minuti kohta.



Et hälvikliiklejate arv sedavõrd suur, suunati väljakutsetest parasjagu vabad politseinikud järgmistel päevadelgi linna eri kohtadesse kergliiklejate käitumisharjumusi jälgima. Ent muutus paremuse poole ei sünni üleöö. Kolmapäeval jäid politseinikele pihku neli vales kohas tänavat ületanud jalakäijat ja seitseteist vöötrajal pedaale tallanud jalgratturit.



Lääne politseiprefektuuri vanemkomissari Kaja Kuke kinnitusel ei aja politsei siin juuksekarva lõhki ega soovi kedagi kiusata. Hoiatusi ja vajadusel trahve kirjutatakse välja inimeste enda kaitsmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles