Pärnu linn palub elanikel registriandmeid korrastada

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnasekretär Tiina Roht palub linnaelanikel oma andmeid rahvastikuregistris korrastada, sest siis oskavad riik ja linn inimest õigest kohast otsida.


Rahvastikuregistrisse kantud elukoha järgi laekub omavalitsusele üksikisiku tulumaks, riik saadab sellel aadressil valijakaardi ja maamaksuteate. Kohalike volikogude valimisest saavad osa võtta ainult need, kes hiljemalt 30 päeva enne valimisi (18. septembriks) on selle omavalitsuse territooriumil oma elukoha registreerinud.



Andmete õigsuse eest rahvastikuregistris peab hoolitsema inimene ise. Tähtis on oma elukoht registreerida seal, kus alaliselt elatakse. Üüripinnale sissekirjutamiseks on vajalik omaniku nõusolek, inimese viibimisel hooldekodus, sõjaväeteenistuses või kinnipidamisasutuses jääb registrisse tema viimane elukoha aadress.



Pärnu linnavalitsuse hoones Suur-Sepa 16 esimesel korrusel asuvad rahvastikuregistri spetsialistid võtavad inimesi vastu kõigil tööpäevadel peale neljapäeva 9-12 ja 13.30-16. Kaasa tuleb võtta isikut tõendav dokument ja eluruumi omandi või kasutamise õigsust tõendav dokument.



Kui te ei ole eluruumi omanik, on tarvilik omaniku kirjalik nõusolekki, ja kui eluruum on kaasomandis, siis kaasomanike kirjalik nõusolek.



Varem või kohapeal on vaja täita elukohateade, mille peavad allkirjastama kõik elukohateatel esitatud täisealised isikud. Teate vormi saab printida Pärnu linnavalitsuse kodulehelt aadressil http://www.parnu.ee.



Eluruumi omanik võib teate esitada elektrooniliselt kodanikuportaalis www.eesti.ee, identifitseerides end ID-kaardi või internetipanga kaudu. Samuti võib selle esitada e-posti teel digitaalselt allkirjastatuna või posti teel, lisades elukohateatele isikut tõendava dokumendi koopia. Lisadokumente sellisel juhul esitama ei pea.



Kui midagi selguseta jääb, saab lisa vaadata internetist Pärnu linnavalitsuse kodulehelt või helistada telefonil 444 8206 või 444 8207.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles