Pärnu käivitas vallikraavi kallaste kindlustamise hanke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kobraste näritud puud Pärnu vallikraavi ääres eelmise aasta sügisel.
Kobraste näritud puud Pärnu vallikraavi ääres eelmise aasta sügisel. Foto: Henn Soodla

Pärnu linnavalitsus käivitas riigihanke Pärnu kesklinnas asuva vallikraavi kallaste kindlustustööde teostamiseks.



Pärnu linnavalitsuse materjalide kohaselt on vallikraavi kallaste kindlustamiseks kavas kasutada sulundseina elemente, mille pikkus on sõltuvalt kalda kõrgusest 8 või 12 meetrit.



Osa sulundseina ankurdatakse ja seina ülemine osa kaetakse betoonvööga.


Pakkuja viimase kolme aasta netokäive peab olema olnud keskmiselt vähemalt 50 miljonit krooni aastas. Viimas viie aasta jooksul peab pakkuja olema teostanud kolm objekti maksumusega üle 15 miljoni krooni.


Vallikraavi kallaste kindlustamise tööd peaksid algama novembris ja kestma tuleva aasta aprillini. Linn plaanib tööde eest maksta kahes osas. 85 protsendi tööde maksumusest maksab kinni Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.



Hanke pakkumiste esitamise tähtaeg on 2. oktoober.



Vallikraavi kalda kindlustamine on osa kogu Vallikääru arendamise projektist.



Vallikääru arendamise projekti raames on kavas taastada ajalooline sepikoda, mille kasutusotstarbeks saab ajaloo ja käsitöö propageerimine. Vallikraavi ning Ringi ja Sadama tänava vahelisele alale rajatakse madala haljastusega park. Vallikraavi kallas saab kallasraja koos pinkide ja valgustusega.



Samuti on kavas korrastada bastionide ja muldkindlustuse pealne park, avada muldvallis paiknev ühenduskäik ja uuendada Tallinna värav.


Kogu projekt peaks lõppema 2011. aasta veebruaris ja maksma kokku hinnanguliselt 74 miljonit krooni.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles