Pärnumaa noormees põgenes koos sõbraga ärandatud autoga politseil eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Pärnumaalt pärit 16aastane noormees kihutas ärandatud autoga, mille roolis oli 19aastane Järvamaa noormees, eile pärast tanklast bensiini varastamist politsei eest läbi kolme maakonna, kuni korrakaitsjate teele pandud „siil“ noorukite põgenemisele lõpu tegi.


Tartus eile ärandatud sõidukit kasutades bensiini varastanud ja seejärel korrakaitsjate eest minema sõitnud noormees helistas tagaajamise käigus politsei juhtimiskeskusesse ning nõudis, et politsei lõpetaks tema jälitamise.



Politsei sai kella 22 ajal teate, et Võru tänaval asuvas tanklas jätsid Citroeni kaubikuga liikunud noormehed kütuse eest 1500 krooni tasumata ja sõitsid Võru maantee või Ülenurme poole.



Kaubikut otsima asunud korrakaitsjad märkasidki peagi sõidukit, mis liikus siiski Tallinna suunas.



"Märgates enda taga sõitvat politseiautot, lisas Citroeni juht kiirust. Vilkurite ja sireenidega antud peatumismärguandele ta ei reageerinud," ütles Lõuna prefektuuri pressiesindaja BNSile.



Umbes 140 kilomeetrit tunnis kihutanud Citroeni juht võttis peagi telefonitsi ühendust juhtimiskeskusega ning nõudis, et politsei nende tagaajamise lõpetaks. Mitu liiklusohtlikku olukorda tekitanud juht üritas seejärel politseinikke maha raputada külavaheteedele põigates, kuid põgeneda tal ei õnnestunud.



Tartu politseinikud võtsid ühendust Järva kolleegidega, kes sõiduki teele paigutatud tõkise ehk „siili“ abil põgenejad lõpuks Paide maakonnas Roosna-Alliku vallas Pärnu-Rakvere-Sõmeru teel kinni pidasid.



Selgus, et tegemist oli Tallinnast ärandatud kaubikuga, mida juhtis 19aastane Järvamaal elav Sven ning kõrvalistmel viibis Pärnumaalt pärit 16aastane noormees.



Politsei viis mõlemad noormehed arestimajja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles