Helme: fiktiivne sissekirjutus on puhas formaalsus

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poleemikat tekitanud maja Pärnus Riia maanteel, mille ühte korterisse on sisse kirjutatud kahe konkureeriva valimisliidu esinumbrid.
Poleemikat tekitanud maja Pärnus Riia maanteel, mille ühte korterisse on sisse kirjutatud kahe konkureeriva valimisliidu esinumbrid. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Valimisliidu Aus Pärnu juhtfiguuri Martin Helme sõnutsi on tema ja konkureeriva valimisliidu liidri Tiit Madissoni elukohana ühe aadressi märkimine puhas formaalsus.


„Aus Pärnu soovib selgitada, et peab kohalikus omavalitsuses rahvastikuregistris olemist formaalsuseks, millel puudub igasugune poliitiline või ideoloogiline mõõde. Linnapeakandidaat Martin Helme pole kunagi varjanud asjaolu, et ei ela praegusel hetkel Pärnus,“ kirjutas Helme toimetusele saadetud teates.



"Mis puutub sellesse, et mina ja Tiit Madisson oleme väidetavalt samal aadressil - väide, mida mina ei saa kontrollida, sest erinevalt Postimehe ajakirjanikest pole mul silmi Pärnu linnavalitsuse isikuandmete registrites -, siis selles ei näe ma midagi koletuslikku," selgitas Helme.



"Juulis, kui olin langetanud otsuse Pärnus kandideerida, asusin otsima kohta, kus end linna sisse kirjutada. Et Madisson soovis sel ajal minuga ühes nimekirjas kandideerida, pakkus ta abi ja soovitas ühe meie ühise tuttava poole pöörduda. Temal omakorda polnud mingeid vastuväiteid ning kogu asja vormistamine võttis aega alla viie minuti. Hiljem otsustas Madisson omaette tegutsema asuda ja minul pole olnud põhjust enne reaalse uue elukoha leidmist rahvastikuregistrit uuesti tülitada," seisab Helme selgituses.



Eduka valimistulemuse korral lubas Helme alaliselt Pärnusse elama kolida ja registris andmeid uuendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles