Vallikäärust valmib enne hansapäevi hädavajalik

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu vallikraavi kaldaid hakkab kindlustama Merko Ehitus.
Pärnu vallikraavi kaldaid hakkab kindlustama Merko Ehitus. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus valis Vallikääru kaldakindlustuste ehitajaks Merko Ehituse ja Vallikääru pargiala renoveerijaks Facio Ehituse, mõlemad tööd kokku maksavad üle 61 miljoni krooni.


Kaldakindlustuste ehitamiseks tegi pakkumise 11 firmat ja firmade gruppi, millest odavaim oli Merco Ehitus 29 804 148 krooniga. Kaldakindlustused peavad valmis olema järgmise aasta 10. juuniks.



Pargiala renoveerimiseks tehti seitse pakkumist, odavaim oli Facio Ehitus 31 514 678 krooniga. Tööd on jaotatud kahte etappi, millest osa tehakse järgmise aasta 10. juuniks ja osa 2011. aasta veebruariks.



Kolmenädalane paus pärast 10. juunit tehakse seetõttu, et 24.-27. juunini toimuvad Pärnus rahvusvahelised hansapäevad. Selleks ajaks peaks olema uuendatud pargiteed ja trepid, taastatud vallist läbi viiv käik, ehitatud uued pingiread ja tualetid, viidud Vallikääru luhale vesi ja elekter jms. “Kõik, mis on hädavajalik,” iseloomustas abilinnapea Simmo Saar.



Vallikääru lavaks jääb plats, kuhu ürituste korraldaja saab moodullava paigaldada. Hansapäevadeks tellib selle linn, kontsertide lava peab iga kontserdikorraldaja ise muretsema.



Järgmise aasta Pärnu linna eelarve projektis on rahvusvahelisteks hansapäevadeks planeeritud 7,5 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles