"101 last Toompeale" kutsub eelfoorumile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu hõivavad 20. novembril lapsed, siis toimub foorum "101 last Toomapeale".
Riigikogu hõivavad 20. novembril lapsed, siis toimub foorum "101 last Toomapeale". Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Novembris toimub Tallinnas juba traditsiooniks kujunenud noortefoorum "101 last Toompeale". Riigikokku sõitvad noored valitakse välja eelfoorumi kaudu, Pärnus on see reedel kell 10 Hansagümnaasiumi väikeses majas.


Noortefoorumi teema on tänavu "Kuidas ma jõuan riigini?". Eelfoorumitel Tallinnas, Tartus, Kohtla-Järvel, Jõhvis ja Pärnus sõelutakse välja aktiivsemad osalejad, kes 20. novembril Toompeale sõidavad.



Pärnu eelfoorumi peakorraldaja Kärt Maalinna teatel avaneb võimalus noorteparlamendis osaleda umbes 10-15 siinsel koolilapsel.



Eelfoorumile saab end registreerida e-posti teel, saates oma nime, kooli, klassi ja telefoninumbri aadressil kart.maalinn@escu.ee.



Noortefoorum "101 last Toompeale" toimub 18. korda ja sellega tähistatakse lapse õiguste konventsiooni vastuvõtmist ÜRO peaassamblees 1988. aasta 20. novembril.



1996. aastast on foorumi raames valitud aasta kõige lapsesõbralikum poliitik või ühiskonnategelane. Tiitel omistatakse inimesele, kes on silmapaistvalt tegutsenud valdkondades, mis puudutavad laste ja noorte elu.



Üritust korraldab lastekaitse liit koostöös Eesti õpilasesinduste liiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles