Villa Artises jutustatakse Norra nädalal muinasjutte

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Norra kultuurinädala raames pajatab juba legendaarseks saanud jutuvestja Piret Päär 10. novembril Pärnus villa Artises Norra muinasjutte, kontserdi muusikalist osa täidab Norras muusikat õppinud Cätlin Jaago.



Ühtekokku antakse neli kontserti-miniloengut, millest üks, 10. novembril kell 12 algav jututund on broneeritud vanaemadele-vanaisadele.



Eesti kultuuriloos on ajast aega olnud oluline roll pajatustel, muistsete aegade kommetest ja juhtumistest on ikka jutustanud lastele nende vanavanemad.



“Tänapäeva moodsad, tõttavad vanaemad-vanaisad on sageli unustanud, kui palju oleks neil jutustada ja kogemusi jagada ning seeläbi oma lastelastega lähedasem ja südamlikum kontakt luua,” rääkis Viivika Orula villa Artisest. “Ka kõige tuttavama ja kordi kuuldud muinasjutu vestmine kahekesi diivaninurgas on väärt kordi enam kui kingiks toodud säravad mänguasjad või tehnoloogilised vidinad.”



Et seda meie perede imelist traditsiooni taas elavdada ja mõtteainet pakkuda, on ühele kontserdile oodatud ainult vanaemad-vanaisad. Amandus Adamsoni 1 asuva villa Artise hubasesse saali mahub piiratud arv inimesi ja kontserdile pääsevad kiiremad. Sissepääsu garanteerib villa Artisest lunastatud pilet.



Norra muinasjuttude päev saab teoks Põhjamaade Ministrite Nõukogu esinduse Eestis toetusel. Samas on avatud Norra armastatuima kunstniku, Norra loodust ja trolle maalinud-joonistanud ja Norra muinasjutte illustreerinud kunstniku Theodor Kittelseni tööde näitus.



Norra nädal Pärnus kestab 9.-15. novembrini.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles