Linnadest on kuritegevus langenud kõige rohkem Pärnus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Suurematest linnadest on tänavu kümne kuu statistika põhjal kuritegevus protsentuaalselt kõige rohkem langenud Pärnus, mida meedias on varem nimetatud Eesti peksupealinnaks.


Pärnus registreeriti jaanuarist oktoobrini 1343 kuritegu, mida on mullusest 241 ehk 15 protsendi võrra vähem.



Tartus on tänavu sooritatud 3002 kuritegu, mida on mullu sama ajaga võrreldes kümme protsenti vähem, selgub justiitsministeeriumi statistikast.



Narvas on tänavu jõuametkonnad registreerinud 2050 kuritegu ehk mullusest üheksa protsenti vähem. Ka Tallinnas on kuritegevus langenud. Kui mullu oli pealinnas esimese kümne kuuga 17 042 kuritegu, siis tänavu 185 ehk ühe protsendi võrra vähem.



Suurematest linnadest on ainsana kuritegevus kasvanud Kohtla-Järvel, kus on tänavu toimunud 1251 kuritegu ehk mullusest 11 protsenti rohkem.



Piirkonniti on kuritegevus tänavu kümne kuuga kõige rohkem langenud Lõuna- ja Lääne-Eestis, kus mõlemas piirkonnas oli langusprotsent üheksa. Põhja-Eestis ja Virumaal on kuritegevust tänavu mullusest viis protsenti vähem.



Üle Eesti registreeriti tänavu kümne kuuga 40 012 kuritegu ehk seitsme protsendi võrra mullusest vähem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles