Pärnu naine võistleb laupäeval parima kodukoka tiitlile

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnakas Ragne Värk võistleb Eesti parima kodukoka tiitlile.
Pärnakas Ragne Värk võistleb Eesti parima kodukoka tiitlile. Foto: Urmas Luik

Laupäeval selgub Tallinnas Kristiine keskuses toimuval finaalvõistlusel Eesti parim kodukokk, kümne finalisti seas astub võistlustulle Ragne Värk Pärnust.


Oma Maitse ja Wõro kokanduskonkursi „Kodukokk 2009“ eelvooru laekunud 250 retsepti seast valis žürii välja kümme parimat harrastuskokka, kes hakkavad laupäeval jahtima peaauhinda – autentset kokanduskursust Pariisis, teatas konkursi porjektijuht Jekaterina Eilart



Žürii ette antud samasuguste toidukorvide sisust tuleb võistlejatel oma fantaasia ja oskuste abiga valmistada üks ainulaadne roog. Ülesandega kõige paremini hakkama saanu pärjatakse tiitliga “Eesti kodukokk 2009”.



Finaali pääsesid müügijuht Ragne Värk Pärnust; peaadministraator Evelin Org Tallinnast; kunstnik Rein Ereb Jõgevamaalt; meelelahutusürituste korraldaja Erlis Schönberg Murastest; lihatehnoloog Maigi Lepik Valgamaalt; koduperenaine Ilse Metsamaa Sauelt; teenindaja Ivi Laurits Viljandist; vabakutseline töömees Maido Maiste Sakust; fotograaf ja tudeng Maris Arulepp Tartust ja kehalise kasvatuse õpetaja Ain Karutoom Turba alevikust.



Tallinnas Kristiine keskuse Kristiine bistroos juhivad lõppvõistlust kaks tunnustatud kokka Priit Toomits ja Jazz, kes samuti meisterdavad kohapeal midagi maitsvat ja jagavad kokandusnippe. Peaauhinna annab võitjale üle „Eesti noorkokk 2009“ Ailen Ojamaa.



Konkursi žüriisse kuuluvad ajakirja Oma Maitse peatoimetaja Siiri Kirikal, Atria Eesti ASi lihatoodete divisjoni direktor Katrin Jalas ja AS Tallink Grupi peakokk Anti Lepik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles