Sindi rajab linna valgustatud suusarajad

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusarada. Pilt on illustratiivne.
Suusarada. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Sindi linnavalitsus on koostöös spordilembese mehe Kalmer Jürimaga algust teinud valgustatud suusaraja loomisega linna.


“Miks käia suusatamas Raekülas või Jõulumäel, kui saaks lähemal? Osaliselt oli valgustus juba olemas Uue tänava äärse tänavavalgustuse näol. Vaja oli lisada paarkümmend valgustit ja ehitada mõni sild üle kraavide,” rääkis Jürima ajalehele Sindi Sõnumid.



Juba mõnda aega on kestnud ettevalmistustööd jõeäärsetes parkides, kus on puhastatud haljasala võsast, ehitatud üle kraavide sillad ja paigaldatud uued valgustid. Valgustatud suusaraja kogupikkuseks arvas Jürima olevat ligikaudu 1,6 kilomeetrit.



Kvaliteedi poolest ei jää Jürima sõnutsi Sindi tulevane suusarada alla Raeküla valgustatud rajale, sest töödeks kasutatakse sama tehnikat.



See, millal esimesi suusarõõme uuel rajal nautida saab, sõltub siiski eelkõige ilmast. Radasid saab sisse ajada ikka alles siis, kui on 10 sentimeetrit lund, seletas Jürima.



Sindi linnavalitsus muretses reservfondi rahast Soomest suusaradade sisseajamise mehhanismid ja andis idee autorile tasuta kasutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles