Omavalitsusliidu juht istub maavanema toolile

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Regionaalministri poolt Pärnu maavanema kandidaadiks esitatud Pärnumaa omavalitsuste liidu (POL) juhi Andres Metsoja uude ametisse kinnitamisel pole takistusi, kui mees ise vahepeal ümber ei mõtle. “Ma olen oma nõusoleku maavanemaks saada andnud ja mul pole kombeks sõna tagasi võtta,” ütles Metsoja eile. Tõsi, ühte takistust Metsoja näeb. “Kui vallajuhid mind ei toeta, kaalun ma väga tõsiselt, kas maavanema koht vastu võtta,” kinnitas ta.


Pärnu Postimees uuris eile kümmekonnalt Pärnumaa vallajuhilt arvamust Metsoja sobivuse kohta maavanemaks. Tema suureks plussiks hinnatakse senist töökogemust Kaisma vallavanemana ja omavalitsuste liidu juhtimisel, seega tunneb ta tulevast tööpõldu hästi. Kõhklusi tekitavad 31aastase mehe isikuomadused: nõuab ju maavanema ametikoht karmi kätt kogu riigis Pärnumaa huvide eest seismisel.



Tavakohaselt peab regionaalminister esitlema maavanema kandidaati vallajuhtidele. POLi üldkogu koguneb 9. detsembril, misjärel minister saab kohe Metsoja kandidatuuri valitsusele kinnitamiseks esitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles