Õpilasettevõtjad kutsuvad jõululaadale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Port Arturi kaubanduskeskus. Foto on illustreeriv.
Port Arturi kaubanduskeskus. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Laupäeval tuleb Pärnus Port Artur 2 kaubanduskeskuses õpilasfirmade laat, kuhu majanduslangusest hoolimata sõidab tänavu oma tooteid tutvustama 36 koolifirmat kõikjalt Eestist.


Kaheksandat aastat Pärnus korraldatav õpilasfirmade laat on eestvedaja Mari Suurväli kinnitusel kasvanud mõne kooli üritusest üle-eestiliseks sündmuseks, kuhu pärnumaalaste kõrval tulevad osturõõmu pakkuma noored ettevõtjad Narvast, Tartumaalt, Kanepist, Võrust, Värskast, Tallinnast ja mujaltki.



Tänavu on osalejate seas Eesti lasterikaste perede liit nelja õpilasfirmaga ja Suurväli meelest väärib märkimist, et koolisisestest ettevõtetest on kasvanud mahukad koostööprojektid. Näiteks üks lasterikaste perede liidu õpilasfirmadest ühendab nii Pärnu kui Tartu lapsi.



“Jõulukaupa on palju, samuti huvitavaid koolikasulikke asju,” rääkis Suurväli tootevalikust. Laadal pakutakse traditsiooniliste kootud käpikute, võtmehoidjate ja riidest kottide kõrval laste leiutatud lauamänge, uneprille, muruloomi, ruunikivide komplekte, loodussäästlikke tumbasid ja silmaklappe.



Osa toodete sisu on korraldajatelegi teadmata, näiteks selgub alles kohapeal, mida kujutab endast Pärnu-Jaagupi gümnaasiumi projekt “Igal asjal oma lõks” või millega on täidetud Tartu kunstigümnaasiumi kümne asja pakikesed.



Säravaid ideid on õpilasfirmade laadale alati jagunud. Mullu just Pärnust müügitööd alustanud Tallinna 21. kooli õpilasettevõte Roheline Jalajälg saavutas esikoha Euroopa noorte ettevõtjate võistlusel. Roheline Jalajälg pakub keskkonnast hoolivatele inimestele võimalust vähendada oma ökoloogilist jalajälge ja lasta 20 krooni eest istutada riigimetsa puu.



Noored ettevõtjad kogunevad Pärnusse reedel, kui Tartu ülikooli Pärnu kolledžis toimub AIESECi “Klapid eest” projekti raames meeskonnatöökoolitus ja õhtul avatud noortekeskuses tutvumisõhtu.



Laat avatakse Port Artur 2s laupäeval kell 9.30, parimaid tunnustatakse ja uksed suletakse 15.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles