Linn pakub pistisevõtjale tööd

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pistise võtmise eest karistatud endine Pärnu linnaametnik Enno Tammekivi kontrollib nüüd linnavalitsuse nimel 10,5 miljoni krooni kasutamist.
Pistise võtmise eest karistatud endine Pärnu linnaametnik Enno Tammekivi kontrollib nüüd linnavalitsuse nimel 10,5 miljoni krooni kasutamist. Foto: Henn Soodla

Pärnu tehnika- ja tööõpetusmaja ehitusel teostab linnavalitsuse nimel omanikujärelevalvet endine linnaametnik Enno Tammekivi, kes oktoobris pistise võtmise pärast süüdi mõisteti.


Omanikujärelevalve teostamiseks korraldatud riigihankel osales 11 eraisikut ja ettevõtet. Riigihankekomisjon, kuhu kuulusid endised linnajuhid Simmo Saar (esimees) ja Mart Viisitamm ning praegused linnaametnikud Mait Talvoja, Kristi Matiisen ja Eve Kukk, tunnistas edukaks füüsilisest isikust ettevõtja Enno Tammekivi 94 000 krooni suuruse pakkumise, mis oli kõige odavam.



Süüdistatav võis osaleda


Maksevõlgade puudumist kontrollinud komisjon langetas otsuse 1. juulil. Kolm kuud hiljem karistas Pärnu maakohus Pärnu linnavalitsuse ehitusteenistuse endist juhatajat Enno Tammekivi kuuel korral pistise võtmise eest kolmeaastase tingimisi vangistusega.



Riigihangete seaduse järgi ei tohi hankelepingut sõlmida inimesega, keda on karistatud ametialase süüteo eest. Pistisevõtmine on üks ametialastest süütegudest. Samas ei piira seadus kuidagi nende inimeste õigusi, keda alles ametialases süüteos süüdistatakse.



Tammekivi võttis aastatel 2006-2007 nelja firma töötajatelt 604 695 krooni pistist, ehitades selle eest endale Reiu külas terve maja üles.



Rannapromenaadi ehitustööde vastuvõtmise ajal pöördus Tammekivi ehitajate poole sooviga saada sanitaarseadmeid ja talle toodi 30 505 krooni eest kauplusest aurusaun, WC-pott, valamud. Seda kõike rannapromenaadi eduka valmimise ja probleemideta koostöö eest, nagu kohtuotsuses seisab.



Linnavalitsus ei välista kahjunõuet


Rüütli tänava rekonstrueerimise ning Lennuvälja tee, Lina ja Ploomi tänava parandamise ajal küsis Tammekivi ehitusmaterjale oma palkmaja vundamendi tegemiseks. Ta sai need koos materjalide veo ja kopplaaduri kasutamise võimalusega (kokku 66 507 krooni väärtuses), et firma ja linnavalitsuse vaheline asjaajamine oleks sujuvam ning ehitusteenistuse juhataja esitaks edaspidigi firmale tellimusi Pärnu tänavate remonttööde tegemisel.



Jannseni ja Rääma tänava, Riia maantee ja Tammiste tee pindamise, Kitse, Vahe, Õuna, Vilja ja Kuu tänava tolmuvaba katte ehitamise ning kevadise augulappimise hind oli 293 208 krooni väärtuses palkmaja osamakse tasumine ning Tulikivi kamina ja küttetenni ostmine.



Promenaadi ehitusjärelevalve eest toodi Tammekivile 81 395, Riia maantee rekonstrueerimise ehitusjärelevalve eest 81 875 ning Vana-Pärnu ja ranna rajooni tänavate ehitusjärelevalve eest 50 932 krooni väärtuses ehitusmaterjale.



Pärnu linnavalitsus ei ole Tammekivi vastu kahjunõuet esitanud. Abilinnapea Romek Kosenkranius ei välistanud siiski nõuete esitamist, kui eelloetletud tänavatel midagi juhtub.



Pärnu tehnika- ja tööõpetusmaja ehituse riigihanke võitis YIT Ehitus 10 567 803 krooniga, millele lisandub käibemaks. Ehituse finantseerimiseks kasutatakse nii Pärnu maksumaksjate kui Euroopa regionaalarengu fondi raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles