Papiniidu silla remondib 19,7 miljoni krooni eest Nordecon

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Papiniidu maanteesild.
Papiniidu maanteesild. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Nordecon Infra AS ja Nordecon Betoon OÜ ühispakkujatena sõlmisid neljapäeval maanteeametiga lepingu Pärnu ümbersõidu Papiniidu silla remondiks ning sillaaluse kergliiklustee ehitamiseks. Lepingu maksumus on 19,7 miljonit krooni.


284 meetri pikkune Papiniidu sild saab remondi käigus uue hüdroisolatsiooni, sademevee juhtimise süsteemid, kattekonstruktsiooni, tänavavalgustuse ja piirded. Kahjustatud betoonpinnad puhastatakse ja parandatakse, metallkonstruktsioonid puhastatakse ja värvitakse, silla otstesse ehitatakse pealesõiduplaadid. Sillale ehitatakse jalakäijate pandused ja silla alla 200 meetri pikkune kergliiklustee.

„Pärnu ümbersõidu ehitus on üks Euroopa Liidu kaasrahastusega tee-ehituse suurprojektidest, mille valmimine on olulise tähendusega mitte ainult Pärnu piirkonnale, vaid kogu Eestile ning riiki läbivale transiitliiklusele laiemalt,"ütles Nordecon Infra ASi juhatuse esimees Erkki Suurorg. "Selle rahvusvahelise magistraali osade ehitamine on ahvatlev ka ehitusfirmadele, keda osales arvukalt sellelgi hankel. Nordeconi kontserni ettevõtetel õnnestus ära kasutada kauaaegset kogemust infrastruktuuride ehituse valdkonnas ja kontsernisisene koostöö võimaldas teha ka seekord parima pakkumuse."

Papiniidu silla remonditööd lõpevad augustis 2010. Projekti finantseerimist toetab Euroopa Liidu ühtekuuluvusfond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles