Lindi kool võõrustas Comeniuse projekti partnereid

, projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Comeniuse projekti koolid Lindi lasteaias-algkoolis.
Comeniuse projekti koolid Lindi lasteaias-algkoolis. Foto: Erakogu

Eelmisel õppeaastal Taali koolis alanud ja sel õppeaastal Lindi lasteaias-algkoolis jätkuv Comeniuse projekt tõi Lindi kooli kokku nelja riigi esindajad. Projekti eesmärk on laste õpetamine ja ühekoos õppimise arendamine loovuse, innovatsiooni ja tehnoloogia kaudu.


Juba selle aasta juunis sai kokku lepitud, et projektipartnerid külastavad Eestit detsembris. Vaatamata jõulueelsele kiirele ajale, jõudsid meile külla sõbrad Soomest, Hollandist ja Tšehhist.



Kolme koosoldud päeva jooksul tutvusid külalised Lindi endise ja praeguse koolimajaga, said infot koolielu argipäevast ning osalesid ühistes tegevustes koos laste ja õpetajatega.



Väga positiivseid emotsioone tekitas külalistes laste esinemine folkloorikavaga, mille käigus ühiselt üks eesti rahvatants selgeks õpiti. Eriti sümpaatse mulje jätsid neile laste seljas olevad Eesti rahvariided.



Üheskoos tegutseti projektiga seonduvates töötubades, mille tulemustena valmisid stressipallid ja kaminaküünlad.



Külalistel oli võimalus külastada Jõõpre põhikooli ja Tõstamaa keskkooli. Mõlema kooli direktorid tutvustasid oma kooli ja vahetati kogemusi hariduse teemadel.



Meeleolukat vaheldust programmile pakkusid Liu paaditehase tublid ja töökad paadimeistrid. Jõuluhõngu ettevõtmistesse lisas käik Ojako turismitallu, kus kaminatulest hubases ruumis Eesti jõulutoitu nauditi.



Peale kooli ja Audru valla meenete said külalised kaasa Pärnu Punases tornis isevalmistatud klaasvitraažid.



Järgmine kohtumine, kust Lindi kooli õpetajad osa võtavad, toimub jaanuaris Austrias.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles