Endist kõrget politseiametnikku ähvardab tingimisi vangistus

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagine Pärnu politseiprefektuuri korrakaitseosakonna ülemkomissar Gunnar Suur elas jõukat elu ja sattus uurimisorganite tähelepanu alla.
Kunagine Pärnu politseiprefektuuri korrakaitseosakonna ülemkomissar Gunnar Suur elas jõukat elu ja sattus uurimisorganite tähelepanu alla. Foto: Urmas Luik

Riigiprokurör nõudis Pärnu maakohtus endisele kõrgele politseiametnikule Gunnar Suurele korduva altkäemaksu võtmise eest tingimisi vangistust.


Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus nõudis Suure (42) süüdimõistmist ja tema karistamist tingimisi nelja-aastase vangistusega niisama pika katseajaga. Suure kaitsja vandeadvokaat Janno Kuusk palus oma kaitsealuse tema süü tõendamatuse tõttu õigeks mõista, vahendas ERRi uudisteportaal.



Novembri lõpus lõpetas maakohus otstarbekuse kaalutlustel menetluse Suure kaassüüdistatavate, Hansaliisingu Lääne-Eesti regiooni endise juhataja Joel Miti (29) ja ööklubi Sunset omaniku Olga Aasavi (49) suhtes.



Riigiprokurör Evestuse hinnangul ei olnud Miti ja Aasavi süü suur ning nende osas menetluse jätkamiseks avalik huvi puudus. Kohus nõustus riigiprokuröriga ja lõpetas menetluse. Vastavalt kohtumäärusele peavad Mitt ja Aasav kumbki maksma riigituludesse 30 000 krooni.



Kunagine Pärnu prefektuuri korrakaitseosakonna ülemkomissar, Lõuna prefektuuri nõunik ja julgestuspolitsei ülemkomissar Suur ei ole end korduvas altkäemaksu võtmises süüdi tunnistanud.



Süüdistuse järgi andsid AS Hansa Liising Eesti Lääne regiooni endine juhataja ja praegune kindlustusfirma RSA partnersuhete juht Mitt ning ööklubide Atlantis ja Sunset ning restorani Subboteja juht Aasav altkäemaksu.



Süüdistuse järgi kasutas Suur politseisüsteemis kõrgetel ametikohtadel töötades ära oma ametiseisundit ning lahendas Miti ja tema tuttavate pahandusi politseiga. Suur aitas Mitti pääseda ühe ööklubi kakluse ja avalikus kohas urineerimise väärteomenetlusest ning Miti kaht sõpra politseinike solvamise kriminaalasjast.



Süüdistuse järgi võimaldas Mitt Suurele vastutasuks kasulikke autoliisingu lepinguid ja Aasav andis talle 40 000 krooni protsendita laenu.



Süüdistuses märgitakse, et Suur suunas julgestuspolitsei ülemkomissarina oma alluvaid Aasavi ööklubisse Sunset turvameesteks, kuigi politseiteenistuse seadus ei luba politseinikel samal ajal teise tööandja juures ametis olla. Seadus lubab politseinikel samal ajal töötada pedagoogilisel, teaduslikul või loomingulisel tööl.



Kohus langetab otsuse 19. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles