Pärnus Raekülas toimub tänava- ja aiaküsitlus

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla Vanakooli keskus.
Raeküla Vanakooli keskus. Foto: Urmas Luik

Pärnus Raekülas linnaosas toimub eelolevatel nädalatel rahvaküsitlus, mille abil kogutakse kogukonnaliikmete ja piirkonna külaliste arvamusi.

„Küsitlus on mahult väike, aga sisult suur, ehk vastajal on võimalus anda hinnang Raeküla koostöökolmiku – lasteaed, kool ja keskus – tegevusele ja jagada soovitusi nii Mai piirkonnast Raekülla suunduva jalgrattatee pikenduse kui ka linnaosa elanike üldise aktiivsuse kohta,“ ütles MTÜ Selts Raeküla juhatuse liige Piia Karro.

Küsitlus viiakse läbi võimalikult paljude lasteaia, kooli ja keskuse esindajate hulgas. Omanäolisemaks osaks küsitluse läbiviimisel on aia- ja tänavaküsitlus, mis toimub sel laupäeval.

Küsitlejatena kaasatakse seltsi Raeküla liikmeid ja mitmeid vabatahtlikke. Linnaosa on jagatud alapiirkondadeks. Kavandatud nelja tunni jooksul pöördub küsitleja tänaval liikleva või aias tegutseva raekülalase või linnaosa külalise poole ja viib intervjuu korras läbi küsitluse.

„Loodame, et linnaosa elanikud ja külalised suhtuvad küsitlejatesse mõistvalt,“ sõnas Karro.

Küsitlust aitas ette valmistada raekülalane, Tartu ülikooli Pärnu kolledži õppejõud Valter Parve. Samuti toimub temaga koostöös küsitluse töötlus ja selle tulemuste tõlgendamine.

Tulemused avaldatakse oktoobri esimeses pooles valmivas ja levitatavas piirkonna ajalehes Raeküla Sõnumid.

Küsitluse korraldaja Raeküla koostöökolmik on mitteformaalne organisatsioon, mis moodustub Raeküla linnaosas tegutsevast lasteaiast, koolist ja keskusest. Koostöökolmik tegutseb alates 2008. aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles