Kodukandi noortekoda koolitab eakaaslasi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suigu seltsimaja.
Suigu seltsimaja. Foto: Ants Liigus

Pärnumaa Kodukandi noortekoda ärgitas eakaaslasi kõikjalt riigist tulema küünlakuu lõpus Suigu külla koolitusele teemal “Tegusad oleme, targemaks saame”, nime on kirja andnud kuue maakonna noorte esindajad.


Pärnumaa Kodukandi juhatuse esimees, aunimetuse “Pärnumaa aasta vabatahtlik 2009” pälvinud Eve Sikka selgitas, et noortekoda sai Swedbanki projektikonkursil “Paneme tähed särama” koolituseks vajaliku raha ning õppimine, toitlustamine ja majutamine on osalejatele tasuta. Õpirühma mahub 40 noort.



Varem nime kirja pannute hulgas on kodumaakonna, aga ka Võru-, Harju-, Viljandi-, Rapla- ja Järvamaa hakkajate noorte esindajad. Projekti kirjutasid Pärnjõe noored Sirli Sikka ja tiitliga “Pärnumaa tegus maanoor 2009” tunnustatud Geili Pais.



Are valda Suigu seltsimajja jõuavad maakondade külaliikumise noored reede, 26. veebruari õhtuks. Järgmisel päeval arutlevad nad foorumteatri vormis noorte probleemide üle, tutvuvad Pärnumaa Kodukandi noortekoja tegemistega, kohtuvad kohaliku omavalitsuse esindajatega ja teevad rühmatööd, mõeldes, kuidas korraldada noortele üritusi.



Pärnumaa noortekoda on asutatud 26. aprillil 2008, kojas on üle 30 noore vanuses 15-20 aastat ja nad esindavad seitset külaseltsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles