Kohus Segeri kahjunõuete asjus jätkub mai lõpus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Seger.
Mikk Seger. Foto: Ants Liigus

Pärnu maakohtus toimus teisipäeval eelistung kolm inimest surnuks sõitnud Mikk Segeri vastu esitatud miljonitesse kroonidesse ulatuvate kahjunõuete asjus, kohus määras järgmise istungi mai lõppu.


Järgmine istung Segeri tsiviilhagi asjas toimub 27. mail, ütles Pärnu maakohtu pressiesindaja BNSile.



Üks kannatanu nõuab Segerilt 500 000 krooni moraalse kahju hüvitamiseks, teine koguni 9,5 miljoni krooni tasumist.



Segeri süüdimõistmine jäi lõplikult jõusse mullu oktoobris, kui riigikohus kergendas veidi noormehe süüdistust, kuid jättis talle mõistetud pika vangistuse jõusse.



Riigikohtu kriminaalkolleegiumi otsusega jäi Seger süüdi ulatuslikus liiklusnõuete rikkumises ja selle tagajärjena kolme inimese surma põhjustamises. Samas mõistis kolleegium ta õigeks mootorsõiduki alkoholijoobes juhtimises.



Kaitsja taotluse kergendada Segerile mõistetud seitsme ja poole aasta pikkust vangistust jättis riigikohus rahuldamata. "Arvestades tema süü suurust, ei anna tema osaline õigeksmõistmine alust kergendada esimese ja teise astme kohtu mõistetud karistust," märkis riigikohus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles