NATO kohtumine toob piirikontrolli tagasi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprillis Tallinnas toimuva NATO välisministrite kohtumise ajaks kehtestatakse Eesti piiril ajutine piirikontroll ja riigipiiri valvamine.
Aprillis Tallinnas toimuva NATO välisministrite kohtumise ajaks kehtestatakse Eesti piiril ajutine piirikontroll ja riigipiiri valvamine. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Valitsus kiitis heaks määruse, millega kehtestatakse ajutine piirikontroll ja riigipiiri valvamine Eestis korraldatava NATO välisministrite kohtumise ajaks.


Seoses NATO välisministrite mitteametliku kohtumisega Tallinnas kehtestatakse ajutine piirikontroll alates 17. aprillist kuni 23. aprillini.



Turvalisuse ja avaliku korra tagamiseks toimub sel ajavahemikul piirikontroll Eestisse sisenevate isikute suhtes Eesti ja Läti riigipiiril, samuti sadamates ja lennujaamades, teatas siseministeerium.



„Sellise kaaluga sündmuste puhul on Schengeni sisepiiridel ajutise kontrolli taastamine tavapärane praktika ka teistes riikides. Varem on kõrgetasemeliste kohtumiste ajaks piirikontrolli kehtestanud näiteks Itaalia ja Saksamaa,“  ütles siseminister Marko Pomerants.



Isikute ja sõidukite riigipiiri ületamise kontrollis ning riigipiiri valvamisel kohaldatakse Schengeni piirieeskirjas, riigipiiri seaduses ja piirirežiimi eeskirjas sätestatud nõudeid. Riigipiiri valvamisel osaleb Kaitseliitki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles