Parimad ettevõtlusõppurid õpivad Pärnumaa kutsehariduskeskuses

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse võidukas võistkond koosseisus Lauri Kunto, Kaspar Tõnisson, Jaanika Saava, Triin Ausmees, Airi Peet autasustamisel.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse võidukas võistkond koosseisus Lauri Kunto, Kaspar Tõnisson, Jaanika Saava, Triin Ausmees, Airi Peet autasustamisel. Foto: Ants Liigus

Kutsemeistrivõistlustel “Äripäevad 2010” näitasid parimat tulemust taas Pärnumaa kutsehariduskeskuse noored, aastate jooksul on just selle kooli kasvandikud enim kordi ettevõtlusvõistlusi võitnud.


“See on väga huvitav fenomen,” kommenteeris Pärnumaa kutsehariduskeskuse järjekordset võitu Sihtasutuse Innove programmijuht Aili Kõiv. “Kindlasti loeb palju see, et õpilastel on väga hea õpetaja, kes on enne ametikoolis õpetamist saanud tugeva praktilise kogemuse ettevõtluses.”

Pärnumaa kutsehariduskeskuse võidukasse võistkonda kuulusid Airi Peet, Lauri Kunto, Triin Ausmees, Jaanika Saava ja Kaspar Tõnisson, neid juhendas ärikorralduse eriala kutseõpetaja Eela Malk.
 
Teise koha said Lääne-Viru rakenduskõrgkooli õppurid ja kolmanda Järvamaa kutsehariduskeskuse võistkond.

Ettevõtlusalade kutseõppurite võistkonnad pidid eile näitama kohtunikele kodus ettevalmistatud kodutööd, täitma teooriatesti ja mängima ettevõtlussimulatsiooni www.pizzeria.ee. Teooriatest koosnes erialase inglise ja vene keele osast, seadusloomet ning turundust puudutavatest küsimustest.

“Tänapäeva kiirelt muutuvas maailmas on väga oluline, et ettevõtlusalane ametiharidus oleks kvaliteetne ja mitmekesine,” ütles Kõiv, kes oli üks võistlusülesannete koostajatest. “Sellepärast olidki ülesanded mitmekesised – võitis see, kellel on head teadmised kõigest, mis puudutab ettevõtlust.”

Võistluses osales 55 noort kaheksast ametikoolist üle Eesti. Äripäevi korraldas Elukestva Õppe Arendamise Sihtasutus Innove koostöös Pärnumaa kutsehariduskeskusega. Võistlust rahastasid Euroopa sotsiaalfond ning haridus- ja teadusministeerium. Võistlust toetasid Swedbank, AS Wendre, ööklubi Bravo, Äripäev ja OÜ Kello Talu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles