Raamatusõprade klubi kogub lastekodule raamatuid

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Pärnu raamatusõprade klubi kogub aprilli lõpuni Pärnu lastekodu lastele raamatuid.


Klubi kutsub üles annetama lastekodulastele raamatuid, eriti oodatud on laste- ja noorteraamatud, teatas klubi eestvedaja Tiit Alunurm.



Kampaania kestab kuu lõpuni ja selle aja vältel saavad linlased tuua lugemisvara, mida nad enam ise ei vaja. “Noored võiks oma riiulid üle vaadata ning uutele raamatutele ruumi teha. Kuna raamatud on mõeldud lastele, võiksid need olla puhtad ja kenad ning kopituslõhnata,” ütles Alunurm.



Lastekodulapsed saaksid endale huvi pakkuvad raamatud ise välja valida. Need, mis ei sobi, müüb klubi maha ja teenitud tulust viiendiku annab lastekodule. Samuti võivad lastekodu kasvandikud, kes alustamas oma elu, teoste seast välja valida need, mida nad ellu kaasa võtta soovivad.



“Meil on majaraamatukogu ja igas peres on teatud hulk raamatuid,” rääkis lastekodu direktor Priit Sutt. “Harva ostame neid, põhiliselt saabuvad raamatud meie majja sünnipäevadel, jõulude ajal, korjanduste järel ja kingitustena. Motoklubi korjas viimati lastele raamatuid ja nagu ma mäletan, viidi kõik toodud raamatud oma tubadesse. Tundub, et teatud lapsed on lugemisest päris huvitatud.”



Raamatuid võetakse vastu Rüütli 16, neid saab tuua aprilli jooksul tööpäeviti 12-18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles