Pärnu linn üritab uuesti kesklinnas ruume müüa

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tex-Mex restoran Mõnus Margarita Akadeemia tänaval.
Tex-Mex restoran Mõnus Margarita Akadeemia tänaval. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus saatis volikogusse eelnõu, mille vastuvõtmisel jätkatakse Vee 4 ja Akadeemia 5 majas asuvate ruumide müümist, praegu tegutsevad nendes fotopood, tekstiilipood ja restoran Mõnus Margarita.


Kõik kolm ruumi müüakse korteriomanditena. Vee 4 korteriomandite alghinnad on 2,7 ja 3 miljonit krooni, Akadeemia 5 korteriomandi alghind 3,9 miljonit. Üks Vee 4 korteriomanditest on seotud järgmise aasta 16. veebruarini kehtiva üürilepinguga, teiste üürilepingud on tähtajatud.



Ruumide müüki alustati 2008. aasta lõpus mitteeluruumide erastamise seaduse alusel. Erastamisel ostueesõigust omanud isikud loobusid ostueesõiguse kasutamisest ja majandusosakond korraldas mitteeluruumide erastamiseks suulisi enampakkumisi. Kuigi aja jooksul on ruumide hinda alla lastud, pole õnnestunud neid maha müüa.



Selle aasta alguses kaotas mitteeluruumide erastamise seadus kehtivuse ja linnavalitsusel tuli müügisoov volikogusse viia, et jätkata müüki linnavara valitsemise korra alusel. Volikogu päevakorras on eelnõu 15. aprillil, pärast otsuse vastuvõtmist hakkab majandusosakond korraldama avalikke kirjalikke või interneti keskkonnas tehtavaid enampakkumisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles