Pärnu suurel kalatöötlejal lasub maksupettuse kahtlus

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Japs tootmishoone Pärnus.
AS Japs tootmishoone Pärnus. Foto: Ants Liigus

Maksu- ja tolliamet tegi eelmisel nädalal maksudest kõrvalehoidmise kahtlusega läbiotsimisi mitmes kalafirmas, teiste hulgas Pärnu kalatootjas AS Japsis.


Lääne ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Kaido Tuulemäe sõnul on tegemist maksupettuse kriminaalasjaga, mis puudutab ka AS Japsi, kirjutab majandusleht

Äripäev

.



Kahtlustuse järgi on hoitud kõrvale maksude maksmisest suures ulatuses. Kahtlus on dokumendi võltsimises ja võltsitud dokumentide kasutamise.



Maksu- ja tolliameti uurijad ei piirdunud läbiotsimistel ainult Pärnu firmadega, puistamisi toimus ka mujal Eestis. Kinni peeti vähemalt kolm isikut, kellest üks jäeti vahi alla.



Äripäevale on öeldud, et kinnipeetute hulgas on kala kokkuostjaid, kes toovad Peipsilt kala Pärnusse.



Samuti peeti väidetavalt kinni Japsi kalakokkuostuga tegelev töötaja.



Prokuratuuri kinnitusel on kahtlustus esitatud karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb maksude maksmisest kõrvalehoidumist suures ulatuses.



Selle eest karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega. Kui summad ületavad 5 miljonit krooni, võib karistuseks olla kuni viieaastane vangistus. Juriidilist isikut karistatakse rahalise karistusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles