Müüjaõpilased pistavad rinda põikpäise kliendiga

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voltveti mõisa peahoone Tihemetsas.
Voltveti mõisa peahoone Tihemetsas. Foto: Henn Soodla

Müüjateks õppivad noored kogunevad neljapäeval Voltveti koolituskeskusesse Tihemetsas kutsemeistrivõistlustele, kus neil tuleb võõra publiku silme all hakkama saada nõudliku kliendiga.


“Võistlusel ostjatena esinevad inimesed võivad teha igasugust tsirkust ja võistleja peab nendega hakkama saama,” selgitas ülesannet võistluse korraldaja, Pärnumaa kutsehariduskeskuse kutseõpetaja Kaie Pärn. “Raskete klientide juures pole mitte alati karmus kõige määravam, sageli on müüja palju rohkem hädas leebe kliendiga, kes ei tea isegi, mida ta täpselt tahab.”



Võistlusel kliendina osalevad inimesed on igaüks välja mõelnud loo, mis võistlejatel tuleb lahendada. Pärna sõnul hindavad kohtunikud seda, kui hästi võistleja kliendi väljamõeldud legendiga hakkama saab. Muuhulgas vaadatakse, kas müüja esitab kliendile küsimusi ja kas ta on korrektse välimusega. “Kindlasti jälgitakse sedagi, kas müüja läheb kliendi visatud naljadega kaasa või jääb jäise müüri taha,” sõnas Pärn.



Peale kliendiülesande lahendamise antakse noortele müüjatele pool tundi aega kinkepakendi valmistamiseks ja seejärel testitakse nende mälu.



Pärnumaa kutsehariduskeskusest võistlevad vanemas vanusegrupis müügikorralduse eriala esmakursuslased Marianne Rätsep ja Tõnis Ilves, nooremas vanusegrupis Marika Veemaa ja Herelis Lauri. Noori müüjaid juhendavad kutseõpetajad Kaie Pärn, Külli Šorin ja Janne Ojala.



Kutsemeistrivõistlus “Parim müüja õpilane 2010” toimub 15.-16. aprillini Pärnumaa kutsehariduskeskuse Voltveti koolituskeskuses Tihemetsas. Kokku osaleb 28 võistlejat üheksast koolist üle Eesti. Võistlust korraldab SA Innove koostöös Pärnumaa kutsehariduskeskusega ja seda rahastavad Euroopa sotsiaalfond ning haridus- ja teadusministeerium.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles