60 Ida-Virumaa spetsialisti sõidavad Pärnusse tööjõuvahetusse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööjõuvahetusprogrammi käigus läkitatakse 55 Ida-Virumaalt ja viis teistest piirkondadest pärit spetsialisti Pärnusse töö- ja keelepraktikale.
Tööjõuvahetusprogrammi käigus läkitatakse 55 Ida-Virumaalt ja viis teistest piirkondadest pärit spetsialisti Pärnusse töö- ja keelepraktikale. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed viib ka sel aastal läbi tööjõuvahetusprogrammi, mille käigus läkitatakse 55 Ida-Virumaalt ja viis teistest piirkondadest pärit spetsialisti Pärnusse töö- ja keelepraktikale.


Programmi eesmärk on toetada vene emakeelega täiskasvanute eesti keele õpet eestikeelses keskkonnas töötamise kaudu.



Igale programmis osalejale määratakse vastuvõtvast organisatsioonist tugiisik, kelle ülesandeks on toetada tööjõuvahetajat eesmärkide täitmisel. Keelepraktika sisaldab ka lähemat tutvumist eesti kultuuri ja ajalooga.



Peale keelepraktika toimub tööjõuvahetuse raames 60 tunni ulatuses täiendav eesti keele õpe, mis on jagatud lähetuseelseks ja lähetusaegseks õppeks.



Tööjõuvahetus võimaldab omandada eesti keelt efektiivselt, sest ühendab endas traditsioonilise keeleõppe ja keelepraktika. Suhtluskeele kõrval saab programmis osaledes arendada ja praktiseerida erialast keelt ning vahetada erialaseid kogemusi.



2010. aastal on tööjõuvahetusprogrammi osalema oodatud ebapiisava eesti keele oskusega meditsiinitöötajad, politseiametnikud, piirivalvurid ja teised spetsialistid venekeelsest elu- ja töökeskkonnast. Ühtekokku saab kolmenädalasest tööjõuvahetustest sel aastal osa võtta 60 eestimaalast.



2010. aastal korraldab tööjõuvahetusi Sola Integra OÜ. Kõigil tööjõuvahetuse programmis osa võtta soovivatel tööandjatel ja töötajatel palume pöörduda Sola Integra kontaktisiku Tiit Ruisu poole telefonil 526 6759 või e-postiaadressil tiit@koolitaja.ee. Sooviavaldusi saab esitada kuni 30. aprillini.



Programmis osalejatele kompenseeritakse majutuskulud, sõidukulud lähetuspaika ja tagasi, osaliselt toitlustuskulud. Tööjõuvahetuse raames korraldatav keeleõppe kursus ning kultuuriprogrammis osalemine on osalejatele samuti tasuta.



Alates 2008. aastast on programmist osa võtnud ühtekokku 101 inimest, kes on tööjõuvahetuste raames väisanud Eestimaa eri paiku.



Tööjõuvahetused toimuvad Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed tellimusel ja Euroopa sotsiaalfondi toel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles