Kolledžis arutletakse Eesti spordi rahastamise teemal

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Homme 10-13 toimub Tartu ülikooli Pärnu kolledžis seminar riigi ja kohalike omavalitsuste sporditegevuse rahastamise teemal.


Seminaril osalevad Eesti Olümpiakomitee president Mart Siimann, kultuuriministeeriumi asekantsler Tõnu Seil, Tallinna linna, Pärnu ja Pärnumaa, Viljandimaa ning Tartu spordijuhid, samuti Pärnuga enam seotud spordialaliitude esindajad.



Tartu ülikooli Pärnu kolledži direktori Henn Vallimäe sõnul on Vancouveri 2010. aasta taliolümpiamängude esinemise taustal ning seoses riigi ja omavalitsuste eelarvete tuntava vähenemisega Eesti spordis käivitunud aktiivne diskussioon spordikorralduse ja spordi rahastamise ümberkorraldamise vajadusest. Meedias on ridamisi avaldatud arvamusi muudatusettepanekute kohta, sh eelisarendatavate spordialade vajalikkusest jms.



Juba on toimunud Eesti olümpiaakadeemia analüüsiseminar Vancouveri OM-esinemise kohta, samuti Tallinna sporditegevuse rahastamise ümarlaud.



Nimetatud üritustel tõstatati üheks Eesti spordi jätkusuutlikkuse võtmeküsimuseks riigi ja kohalike omavalitsuste rahastamise harmoniseerimise vajadus. Ka Pärnu seminaril püütakse otsida lahendusi nimetatud küsimustes.



Seminar toimub Tartu ülikooli Pärnu kolledži, Pärnumaa omavalitsuste liidu, Pärnu linnavalitsuse ja Pärnu linna ning maakonna spordiliidu koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles