Tegevuskunstnik kargas Soosaare auto kapotile

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa tegevuskunstik Rochdy Laribi (pildil) ennastunustav tegevus Mark Soosaare auto kapotil autoomanikule rõõmu ei pakkunud.
Prantsusmaa tegevuskunstik Rochdy Laribi (pildil) ennastunustav tegevus Mark Soosaare auto kapotil autoomanikule rõõmu ei pakkunud. Foto: Ants Liigus

Pärnus toimunud rahvusvahelise tegevuskunsti festivali “Diverse Universe” käigus kargas hoogu sattunud prantsuse tegevuskunstnik

Rochdy Laribi

uue kunsti muuseumi juhi Mark Soosaare auto kapotile ja asus seda usinasti harjama, Soosaar sündmusest vaimustuses ei olnud.


„Uue kunsti muuseumi trepilt kallati alla ämbritega vett ja üks onu, pesuharjad kinnitatud käte ja jalgade külge, roomas mööda treppi alla, ise ennastunustavalt kõike harjates. Harjamees veeres meie jalge ette, lennutas end surmtõsisel ilmel Mark Soosaare auto kapotile ning harjas sedagi hoolsalt,“ kirjeldas üks kunsti nautima tulnud pealtnägija oma blogis.

"Olin nädalavahetusel Manijal ning nägin toimunu tagajärgi alles täna hommikul Pärnusse tulles," kirjutas Mark Soosaar artkikli kommentaaris ja kinnitas seda telefoni teel."Eitamata tegevuskunsti võimet edastada kujundite kaudu sõnumeid, inimestele olulisi teateid ning emotsioone, oli mul raske mõista kujundit, mis seisnes lagastatud näitusesaalis ja ärakriimustatud auto esiklaasis+kapotis."

Politsei registreeris laupäeval Pärnus Esplanaadi ja Nikolai tänava ristmikul sõidukitele kahju tekitamise kohta kolm sündmust. „Ühte saabunud teadet käis politsei kohapeal kontrollimas, kuid väidetavad kahju tekitanud isikud olid juba sündmuskohalt lahkunud,“ ütles Lääne prefektuuri pressiesindaja Ene Kussmann.

Ühtegi avaldust kannatanutelt politseile täna lõunaks laekunud polnud.

Tegevuskunsti festivali “Diverse Universe” korraldab Academia Non Grata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles