Keskkonnaharidust toetab KIKi raha

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht/Sakala.

Kooli- ja lasteasutused saavad kavandada loodusretki, õuesõpet ja teemalaagreid, mille korraldamist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) keskkonnaprogrammi keskkonnateadlikkuse programmi maakondlikust alamprogrammist.


Programmi nimetus on pikk ja kohmakas, kuid sisu sügav. Tänavu esimeses taotlusvoorus sai KIKi nõukogu otsusega raha 147 projekti, neist 12 Pärnumaalt. Taotluste vahel oli jagada veidi üle 4,1 miljoni krooni, meie maakonda jõuab sellest 444 041 krooni ehk ligi kümnendik rahast (www.kik.ee).



KIKi Pärnumaa esindaja Piia Eller märkis, et nõukogu on jälle koos 15. juunil ja siis tehakse otsused keskkonnaprogrammi esimese vooru ülejäänud programmide suhtes.



Keskkonnateadlikkuse maakondliku alaprogrammi esimeses voorus jäid sõelale Kaelase kool kahe projektiga: kooli laager Karulas ja vesi ja tema elustik eri aastaaegadel hariduslike erivajadustega õpilaste silmade läbi. Toetus kokku 89 620 krooni.



Vändra gümnaasiumi projekti “Õuesõpe Eesti ökosüsteemide tundmaõppimiseks: mets, soo, järv, meri” toetus on 50 844 krooni.



Koonga põhikooli õpetajad-õpilased tegelevad projektiga “Lubjakivi – Koonga valla rikkus” ja KIKi nõukogu otsusel on selleks eraldatud 7680 krooni.



Sauga vallavalitsus on koostanud valla noorte keskkonnateadlikkuse tõstmise programmi, et õpetada neile materjalide taaskasutamist ja jäätmekäitlust. Selleks tegevuseks on eraldatud 54 847 krooni.



Paikuse põhikool teeb õpilastega loodusvaatlusi loodusõpperajal ja KIK toetab ettevõtmist 63 489 krooniga.



Pärnu lasteaed Trall korraldab oma perele loodus- ja keskkonnaalase õppereisi Pokumaale ning avastusliku õppenädala nüüdisaegsete õppevahenditega. Selliste plaanide teokstegemist toetab 11 174 krooni.



Pärnu Ülejõe gümnaasium kirjutas taimeaasta projekti ja KIK eraldab oma osalusena 39 317 krooni.



Pärnu loodusmaja korraldab näituse “Kutsumata külalised”, mistarvis saab 35 190 krooni.



Sindi lasteaed vaatleb ja uurib oma lastega kodukoha jõeäärseid linde ja elukeskkonda, toetus 5990 krooni.



Tahkuranna vallavalitsus korraldab laste suvelaagri “Aarded looduses” ja KIK paneb õla alla 68 080 krooniga.



Halinga vallavalitsus küsis Pesamuna lasteaia mudilastes keskkonnateadlikkuse kasvatamiseks raha, projekti “Pesamuna prügi elulugu” KIKi osalus on 17 810 krooni.



KIKI keskkonnaprogrammi üksuse juhi Heiko Põdersalu teatel on maakondlikud keskkonnahariduse projektid üldjuhul rahaliselt väikesemahulised, kuid taotlusvoorud ühed projektirohkemad. Keskkonnaprogrammi teise vooru taotluste esitamise tähtaeg on 16. august.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles