Ammende villa rõhub kohvikukultuurile

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ammende villa hotelli juhataja Merit Miller piljardisaali võre ees: “Need siin on kõige kõrgemad. Teistesse tubadesse tulevad madalamad.”
Ammende villa hotelli juhataja Merit Miller piljardisaali võre ees: “Need siin on kõige kõrgemad. Teistesse tubadesse tulevad madalamad.” Foto: Urmas Luik

Mai esimesel päeval pärast remonti uksed avanud Pärnu Ammende villa paneb sellest kevadest rõhu avatusele ja kohvikukultuurile, ootamaks kliente intiimsetesse nurgakestesse.


Kogu majas tehti värvivärskendus, hotelliosa sai modernsed vannitoad ja veinisaal kamina. Salonge alles sisustatakse. 18 hotellitoast on külaliste tarvis valmis kuus ja juba on esimesi ööbijaidki. Ülejäänud toad valmivad järk-järgult.



“Meil on ju nüüd oma pagargi,” tegi jutu saialõhnaliseks OÜ Ammende Gruppi kuuluva Ammende villa hotelli juhataja Merit Miller.



Kliendid jumaldavad nurgakesi


“Et tekiks palju selliseid intiimseid nurgakesi,” selgitas Miller maja uut suunda, näidates allkorruse piljardisaalis kõrguvaid võresid, mis eraldavad istumiskohti. Need on kõige kõrgemad, ülejäänud saalidesse paigaldatakse madalamad. Võred plaanitakse tihendada juugendstiiliga sobivate rippuvate lilledega.



Milleri sõnutsi kujundatakse samas stiilis varasemast mugavamaks villa kõik kolm kohvisalongi ja seda juhendab arhitekt Aivar Roosaar, kes on majas renoveerimistöid teinud ka kümme aastat tagasi.



“Märkasime, et inimesed armastavad istuda varjatud nurgakestes,” kinnitas juhataja.



Poolteist aastat ettekandjana töötanud Karin Käärid leidis, et muutused on huvitavad ja tõepoolest eelistavad kliendid, olgu nad inglased, lätlased või eestlased, eraldatust. “Tahetakse omavahel olla,” märkis ta.



Ammende avapäeval toimunud kontsert “Argentina tango” lõppes tantsuõhtuga salongis, kus kontserdikülastajad jäid keerlema tangorütmis.



“Võimalik, et suvel jätkame tantsuüritustega. Soovimegi, et maja oleks avatum, et pärnulane leiaks siia tee ja tunneks mõnu kohvist, meie maja soojast pagarisaiast. Hinnadki on kohvikumenüüs tunduvalt taskukohasemad kui enne. Kui kohv maksis meil varem 40 krooni, siis nüüd 28. Juunist saab kohvitada juba kella seitsmest alates. Peale selle pakume soodsa hinnaga kergeid pastaroogi, salateid, ka lõunat,” rääkis Miller.



Ammende armastas pidutseda


Kohvikukultuuri edendamise kõrval peab villa silmas joont, mida omal ajal armastas kaupmees Ammende. Esmalt tähendab see avatust.



“Kaupmees Ammende ajal toimus majas väga palju ülelinnalisi avatud bankette,” märkis Miller. “Meilgi on suvel palju üritusi tulemas, kaasa arvatud villa aias, aga praegu ei saa neist täpsemalt rääkida, vara veel. Tore on aga tõdeda, et villa püsiklientide huvi on jätkuv ja suvel maja tühjaks ei jää.”



Peakokk Marko Lumera, kes on uurinud vanu retsepte, usub nagu Millergi, et suudetakse pugeda pärnakate südameisse ja midagi “head ja vana” valmistada.



“Küpsetame juba ise kohapeal leiba-saia, aga tahaksime jõuda selleni, et kui külastaja soovib, saab ta midagi kaasa osta,” tõdes Lumera. “Ja miks mitte uurida välja road, mis kaupmees Ammendele või tema prouale kõige enam maitsesid või mida nende bankettidel pakuti. Olemegi pisut uurinud ja mõtteid on ka.”



Peakoka kinnitust mööda arvestab toitude hinnaskaala, et valida oleks odavamaid ja kallimaid roogi. Kaheksa aastat Ammendes peakoka abilisena töötanud Lumera tõdes, et suund avatusele, kohvikukultuurile, kohendatud hinnapoliitikale meeldib tallegi.



 “Tahaks, et eriti Pärnu inimesed ümber harjuksid ja meid üles leiaksid,” soovis ta.



Peale salongikohviku on viiel päeval nädalas avatud õhtune à la carte restoran.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles